Socijalna inkluzija Roma u opštini Opovo: PODELjENI KLjUČEVI ROMSKIM PORODICAMA

24/07/2019

PODELjENI KLjUČEVI ROMSKIM PORODICAMA

Opovo, 24. juli 2019
U okviru projekta „Socijalna inkluzija Roma u opštini Opovo“ koji je finansirala Evropska unija, sufinansirale Vlada Republike Srbije, i opština Opovo, a realizovali opština Opovo i nevladine organizacije „Siguran život“ iz Opova i IMO iz Opova, 23.07.2019. god potpisani su ugovori o korišćenju kuća u Trećem novom naselju u Opovu.

Projektom je izgrađeno 14 montažnih kuća  koje su date na korišćenje 14 romskim  porodicama koje su u tom naselju prvobitno živeli.

Ivana Obradović, predsednica udruženja „Siguran život“ i koordinator na projektu, je okupljenim članovima romskih porodica pročitala ugovor o korišćenju kuća i kućni red, koji su svi punoletni članovi domaćinstva potpisali. Ispred opštine Opovo ugovore je potpisao zamenik predsednika Žika Nestorović i podelio im ključeve.

Od organizacije „Help“ romska domaćinstva su dobila na korišćenje krevete sa dušecima, mašinu za veš i kombinovani frižider.

Opština Opovo je ovim projektom omogućila bolji život pripadnicima romske zajednice u Opovu i svetliju budućnost mladim naraštajima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije