Javno preduzeće „Mladost“: KOŠENJE ZELENIH POVRŠINA

19/07/2019

KOŠENJE ZELENIH POVRŠINA

Opovo, 19 juli 2019
Ove nedelje radnici Javnog preduzeća „Mladost“ obavili su košenje zelenih površina u Opovu, a zatim po nalogu radiće se i u ostalim mestima opštine. U Opovu, ovo je četvrto sezonsko košenje ove godine dok su u ostalim mestima obavljena tri košenja. U zavisnosti od vremenskih prilika, vegetacija napreduje različito, ove godine su česte padavine u kombinaciji sa sunčanim danima uslovile da se trava i nisko rastinje brzo obnavljaju, tako da komunalci imaju pune ruke posla.



Komunalci u nadležnosti imaju parkove, groblja i poteze pored putnih pravaca, Opovo – Zrenjaninski put, Sefkerin – Zrenjaninski put, Baranda – Sakule, Sakule – Idvorska raskrsnica.
Košenje se vrši sistematki, po mestima, tako da je na primer, pre dva dana pokošena trava na groblju u Sakulama, dok je u Opovu košenje groblja obavljeno pre dvadesetak dana, tako da kad se jedna pozicija završi, ona koja je košena prva već dolazi na red, kažu nam radnici u JP „Mladost“.

Košenje se obavlja trimerima i kosilicom na traktoru, posao nije lak i često se obavlja u uslovima visokih teperatura.

Primera radi, spomenimo činjenicu da opovački park ima površinu od 46.690 m2, a groblje 31.050 m2, sve ukupno sa parkovima grobljima i putnih pojaseva radnici „Mladosti“ pokose 313.526 m2 po košenju i to nekoliko puta u sezoni.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije