Poljočuvarska služba: U NAREDNIH PET MESECI „IPON BEZBEDNOST“ I „POLAR SECURITY“ OBEZBEĐUJU ATAR (VIDEO)

image_pdfimage_print

U NAREDNIH PET MESECI „IPON BEZBEDNOST“ I „POLAR SECURITY“ OBEZBEĐUJU ATAR

Opovo, 11. jun 2019;

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, izbora izvođača radova i potpisivanja ugovora, od danas počinje sa radom poljočuvarska služba koja će u narednih pet meseci voditi računa o opštinskom ataru.

Ove godine poljočuvarsku službu na teritoriji naše opštine činiće zajednički firme specijalizovane za poslove obezbeđenja Ipon bezbednost i Polar security. Kompletna poljočuvarska služba danas je imala sastanak u Opštinskoj upravi Opovo, a sa poljočuvarima i nadležnima je razgovarao predsednik opštine dr Zoran Tasić i tom prilikom su definisani ciljevi i prioriteti za aktuelnu poljoprivrednu sezonu.

Koordinator poljočuvarske službe Goran Dragojlović ističe iskustvo i dobru praksu ovih firmi za obezbeđenje, kao i saradnju sa relevantnim udruženjima i pojedincima na terenu.

„Firme za obezbeđenje „Ipon“ i „Polar“ vec dugo godina rade poljočuvarsku službu i dosta su ispraksovane u tome. Kao njihov koordinator, mogu vam reći da vrlo uspešno to radimo, da imamo odličnu saradnju, kako sa poljoprivrednim proizvođačima, tako i sa lovačkim udruženjima i udruženjima poljoprivrednika i mi smo tu uglavnom da, pre svega, preventivno delujemo na eventualne počinioce štete, čuvamo useve i instalacije na usevima, kao i da u slučaju nastanka štete omogućimo poljoprivrednicima da što lakše dođu do počinioca i da što efikasnije ostvare pravo na naknadu štete. Nadamo se, kao i u ranijem periodu da će štete biti sve manje i da će poljoprivrednici sa uspehom obaviti svoj posao što se tiče setve i žetve useva,“ poručio je koordinator Dragojlović. Ove godine poljočuvarska služba će efektivno raditi pet meseci, od 11. jula do 11. novembra. Pored koordinatora ukupno je angažovano četiri poljočuvara, što znači da svaki poljočuvar ima svoju katastarsku opštinu na zaduženju. Kada bude bilo potrebe, poljočuvari će raditi i zajedno u grupi. To se pre svega odnosi na neke akcije koje se interno planiraju u zavisnosti od problematike na terenu