Atletika – Prvenstvo Srbije za mlađe juniore: ZLATO I POZIV U REPREZENTACIJU ZA BORISA MOJSU

25/06/2019

u SPORT

ZLATO I POZIV U REPREZENTACIJU ZA BORISA MOJSU

Opovo, 25. jun 2019;

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici je održano Prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Učestvovao je veliki broj klubova iz cele Srbije, tako da je konkurencija bila izuzetno jaka. Boris Mojsa je pokazao dominaciju i da već godinama vlada disciplinom od 800m, pa je pored titule dvoranskog prvaka Srbije postao i prvak Srbije na otvorenom, rezultatom 1:58,61.

Boris je trku krenuo hrabro, odmah je bio na čelu, u poslednjem krugu ga obilazi Denović, atletičar AK “Trepča” iz Kosovske Mitrovice, ali to nije dugo trjalo jer Boris ubrzava i opet zauzima čelnu poziciju i rutinski završava trku na prvoj poziciji.

Mojsa je prvog dana nastupio i u disciplini 400m gde je ostvario takođe odličan rezultat 51,50 i zauzeo četvrto mesto, a za svega 20 stotinki izmakla mu je bronza ali stoji činjenica da su sva tri atletičara koji su bili ispred stariji od Borisa.

U bacanju kugle nastupio je Stefan Jovanov koji je kuglu od 5kg bacio 13,19m i zauzeo 7 mesto. Miloš Milkovski je nastupio u disciplini skoka u vis I zauzeo je 5. mesto preskočivši lestvicu 165cm.

“Zadovoljan sam nastupom svojih atletičara, a pre svega nastupom Borisa Mojse koji je još jednom pokazao da je najbolji u disciplini na 800 metara. Već za tri nedelje očekuje ga nastup za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana koje će biti održano u Turskoj u Istanbulu, što je ogroman uspeh za naš klub. Boris je imao problema sa povredama, tako da nismo baš sproveli trenažni proces onako kako smo zamislili, ali najbitnije je da je on zdrav. U klubu ima izuzetnih potencijala koje polako selektujem, tako da se u budućnosti mogu očekivati još ovako lepih vesti. Zahvalio bih se svima koji su podržavali Borisa i mene, kako ove tako i prethodnih godina, a to su Atletski savez Srbije, Uprava našeg kluba, firma Agros doo Opovo, Opština Opovo i Sportski savez opštine Opovo”, izjavio je nakon velikog uspeha u Sremskoj Mitrovici trener opovačkih atletičara Nemanja Stojanović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije