Atletika – Prvenstvo Srbije za mlađe juniore: ZLATO I POZIV U REPREZENTACIJU ZA BORISA MOJSU

image_pdfimage_print

ZLATO I POZIV U REPREZENTACIJU ZA BORISA MOJSU

Opovo, 25. jun 2019;

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici je održano Prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Učestvovao je veliki broj klubova iz cele Srbije, tako da je konkurencija bila izuzetno jaka. Boris Mojsa je pokazao dominaciju i da već godinama vlada disciplinom od 800m, pa je pored titule dvoranskog prvaka Srbije postao i prvak Srbije na otvorenom, rezultatom 1:58,61.

Boris je trku krenuo hrabro, odmah je bio na čelu, u poslednjem krugu ga obilazi Denović, atletičar AK “Trepča” iz Kosovske Mitrovice, ali to nije dugo trjalo jer Boris ubrzava i opet zauzima čelnu poziciju i rutinski završava trku na prvoj poziciji.

Mojsa je prvog dana nastupio i u disciplini 400m gde je ostvario takođe odličan rezultat 51,50 i zauzeo četvrto mesto, a za svega 20 stotinki izmakla mu je bronza ali stoji činjenica da su sva tri atletičara koji su bili ispred stariji od Borisa.

U bacanju kugle nastupio je Stefan Jovanov koji je kuglu od 5kg bacio 13,19m i zauzeo 7 mesto. Miloš Milkovski je nastupio u disciplini skoka u vis I zauzeo je 5. mesto preskočivši lestvicu 165cm.

“Zadovoljan sam nastupom svojih atletičara, a pre svega nastupom Borisa Mojse koji je još jednom pokazao da je najbolji u disciplini na 800 metara. Već za tri nedelje očekuje ga nastup za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana koje će biti održano u Turskoj u Istanbulu, što je ogroman uspeh za naš klub. Boris je imao problema sa povredama, tako da nismo baš sproveli trenažni proces onako kako smo zamislili, ali najbitnije je da je on zdrav. U klubu ima izuzetnih potencijala koje polako selektujem, tako da se u budućnosti mogu očekivati još ovako lepih vesti. Zahvalio bih se svima koji su podržavali Borisa i mene, kako ove tako i prethodnih godina, a to su Atletski savez Srbije, Uprava našeg kluba, firma Agros doo Opovo, Opština Opovo i Sportski savez opštine Opovo”, izjavio je nakon velikog uspeha u Sremskoj Mitrovici trener opovačkih atletičara Nemanja Stojanović.