Evropa za građane i građanke: OTVOREN DRUGI POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKATA

17/06/2019

OTVOREN DRUGI POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKATA

Opovo, 17. jun 2019;

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom (http://www.civilnodrustvo.gov.rs) obaveštava sve zainteresovane da je otvoren novi poziv za podnošenje projekata u okviru programa „Evropa za građane i građanke”.

U ovom pozivu možete aplicirati zaprojekte u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće, i to za: mera 2.1. Bratimljenje gradova; mera 2.2. Mreže gradove; mera 2.3. Projekti organizacija civilnog društva
Ovaj poziv se zatvara 2. septembra 2019. godine.

U okviru ovog poglavlja sledeći prioriteti su u fokusu za 2019. godinu: Debata o budućnosti Evrope i evroskepticizmu, ekstremizmu i rasizmu u Evropi; Promovisanje solidarnosti u vremenu krize Podsticanje međukulturnog dijaloga, međusobnog razumevanja i borbe protiv stigmatizacije migranata i manjinskih grupa

Takođe, skrećemo pažnju da pre pripreme aplikacije obavezno pažljivo pogledate novi Programski vodič i Radni program za 2019. godinu, kao i sajt EACEA.

Obaveštavamo zainteresovane za učešće u programu Evropa za građane i građanke o novim pozivima za partnerstvo:

Riebini opština iz Letonije traži partnere za projekat u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće – mere Bratimljenje gradova i Mreže gradova. Zainteresovani su da budu partneri na nekom projektu u različitim oblastima (poljoprivreda, kultura, muzika, kulturno nasleđe, uključivanje i saradnja sa mladima i građansko učešće.

Organizacija Unión Romaní iz Španije traži partnere za projekat u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće, mera 2.3 Projekti organizacija civilnog društva. Unión Romaní traži partnerske organizacije koje rade sa romskom populacijom u oblasti obrazovanja, rodne ravnopravnosti, zaštite ljudskih prava iborbe protiv rasizma i diskriminacije za zajednički projekat na temu digitalne pismenosti.

Grad Isaccea iz Rumunije traži partnere za projekat u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće, mera 2.1. Bratimljenje gradova. Projekat će imati aktivnosti podeljene u 6 tema: „Evropska dimenzija“, „Proslava Dana Evrope“, „Vrednosti, tradicija, kultura“, „Evropa za sve“, „Mladi i slobodno vreme“ i „Projekcije budućnosti“. Ove aktivnosti će promovisati bratimljenje gradova sa ekonomskog, kulturnog, omladinskog i umetničkog aspekta.

Organizacija Folkuniversitetet Syd iz Švedske traži partnere za projekat u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće. Ideja projekta je da se povežu mreže građana koje se bave klimatskim promenama u cilju razmene iskustava i ideja kako bi se pronašlo konstruktivno rešenje za umanjenje emisije štetnih gasova.

Organizacija MTÜ Kuressaare Edukontor iz Estonije traži partnere za projekat u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće, mera 2.3. Projekti organizacija civilnog društva. Projekat na temu fleksibilnosti u radu bavi se globalnim radnim trendovima, modalitetima promene koncepta rada kroz vekove i kakav bi uticaj na globalnom nivou doneo prelazak na koncept fleksibilnog rada.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije