U polufinalu baraža Čenćani i Baranđani: PRVI MEČ IGRA SE U SUBOTU U ČENTI, NAŠU REDAKCIJU POSETILI KAPITENI BANATA I RADNIČKOG

image_pdfimage_print

PRVI MEČ IGRA SE U SUBOTU U ČENTI, NAŠU REDAKCIJU POSETILI KAPITENI BANATA I RADNIČKOG

Opovo, 13. jun 2019;

Raspored na tabeli odlučio je da se u polufinalnim mečevima baraža za ulazak u viši rang, odnosno Vojvođansku ligu Istok, sastanu komšije i dobri sportski prijatelji ekipe Banata iz Čente i Radničkog iz Barande. Čenćani su na kraju prvenstva PFL Zrenjanin bili treći, dok su Baranđani u PFL Pančevo bili vicešampioni lige. Žreb koji se održao u utorak u Novom Sadu odlučio je da se prva utakmica odigra u Čenti u subotu 15. juna sa početkom u 17:30 časova, a uzvratni meč u Barandi u sredu.

Tim povodom našu redakciju su posetili kapiteni Igor Jocić – Zeka (FK Banat) i Dušan Dobrić – Jokul (FK Radnički). Dva izuzetna sportsmena poželeli su jedan drugom puno sreće u narednim mečevima, ali pre svega dobru igru i ferplej ponašanje. Zanimljivost i jedan od kurioziteta ovog meča jeste da su Jocić i Dobrić pre par godina bili saigrači u Radničkom, a takođe, ove sezone najbolji strelac Banata Nikola Stojanović i sadašnji trener Čenćana Nenad Rošulj, uspešno su nekad nosili dres Radničkog.

Igor Jocić najvljuje fudbalsku feštu u subotu i nada se dobrom rezultatu svoga tima.

„Drago mi je što ćemo igrati sa našim dobrim prijateljima i komšijama iz Barande i mislim da će to biti pravi fudbalski spektakl. Imamo dobru ekipu, organizovan klub i visoke ambicije. Nažalost, jedna od ove dve ekipe neće proći dalje ali takav je sport. U ime svojih saigrača iz kluba ovaj dvomeč i borbu za ulazak u viši rang posvećujuemo našem kolegi Robertu Radojkoviću koji će zbog teže povrede propustiti utakmice u baražu“, poručio je Igor Jocić.

Zanimljivost je i činjenica da su ova dva kluba odigrali tek par prijateljskih – trening mečeva i da im je ovo prva zvanična utakmica iako su Čenta i Baranda  jedno od drugog udaljeni tek nekoliko kilometra. Naravno, razlog je i u tome što pripadaju različitim područnim ligama.

Kapiten Radničkog Dušan Dobrić takođe obećava dobre fudbalske predstave i naravno poziva navijače da se okupe u što većem broju.  

„Imali smo izuzetno uspešnu sezonu, dobro ukomponovan tim i uz malo sportske sreće mogli smo prvenstvo da završimo i kao lideri na tabeli. Biće ovo lepe utakmice, naravno, bez obzira na naše prijateljske odnose, borbene i žestoke, ali bitno je da obostrano pokažemo ferplej ponašanje i poslužimo kao primer mlđima koji tek dolaze i da je fudbal pre svega sport i takmičenje. Naravno, bez obzira na rezultat, ako naši rivali prođu dalje, navijaćemo za njih da od naredne sezone nastupaju u Vojvođanskoj ligi, reko je kapiten popularnih „Vrana“ iz Barande Dušan Dobrić.

Kako saznajemo, FK Banat u subotu očekuje izuzetno veliku posetu, jer im je i tokom prvenstva na stadionu uvek bilo prisutno oko 300 gledalaca, tako da je za ovaj meč štampano 700 ulaznica. Naravno, očekuje se i dolazak većeg broja navijača iz Barande.

Na kraju, Jocić i Dobrić su poručili da očekuju sportsko navijanje i neka pobedi ekipa koja će tog dana biti bolja na terenu.