Zbog vremena promena dinamičkog plana: U PETAK STARTOVALI RADOVI NA ASFALTIRANJU ULICA U SAKULAMA (VIDEO)

10/06/2019

U PETAK STARTOVALI RADOVI NA ASFALTIRANJU ULICA U SAKULAMA

Sakule, 7. jun 2019;

Zbog netipičnih vremenskih uslova koji su nas pratili prethodnih meseci, a posebno tokom maja i početkom juna, na projektu izgradnje puta Baranda – Sakule došlo je do do izvesnih promena u dinamičkom planu ali koji neće kako su nam nadležni rekli, poremetiti dogovorene rokove.

Umesto najavljenog asfaltiranja deonice puta Baranda – Sakule, koji je najavljen za petak 7. juna, mehanizacija i radnici firme Štrabag startovali su asfaltiranjem bns podloge na kolovozima koji prolaze kroz Sakule što je prema projektu deo druge faze.

Tim povodom gradilište su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević gde su razgovarali sa predstavnicima izvođača radova ali i sa građanima Sakula.  

„Moralo je da dođe do promene dinamičkog plana jer smo proteklih nedelja imali situaciju obilnih padavina, odnosno velike količine kiše što je uslovilo da se malo promeni dinamički plan ugradnje asfalta. Bilo je planirano za petak (7. jun) da krenemo sa punim profilom asfaltiranja deonice puta Baranda – Sakule, međutim rezultati ispitivanja statike na samom putu nisu dali pozitivne rezultate tako da nismo mogli da počnemo sa tim radovima ali naravno to očekujemo već naredne nedelje“, izjavio je predsednik opštine.

Radovi, naravno nisu obustavljeni i samo su preusmereni na drugu deonicu koja je imala zadovoljavajuće uslove u datom trenutku.

„Da ne bi gubili vreme i ispoštovali dinamiku koja je dogovorena, a to je završteak radova 1. avgusta krenuli smo sa početkom druge faze, a to je asfaltiranje bns asfalta, odnosno postavljanje prvog sloja asfalta u samom naseljenom mestu. Ovom prilikom apelujem na građane ovih mesta da ne donose prerane zaključke, da ne prave insinuacije, da sačekaju da se projekat završi, pa da ga onda 1. Ili 2. avgusta otvorimo onako kako treba“, poručio je Tasić.

Što se tiče puta Baranda – Sakule trenutno se radi nivelacija kompletnog terena što znači izravnavanje padova koji su u nekom prethodnom periodu bili denivelisani i zato je to sada potrebno uraditi po standardima i pripremiti za sloj bns asfalta koji se trenutno radi u Sakulama.

Građani Sakula, a to se posebno sećaju oni najstariji, jedini su svoj put gradili sami. Danas to izvodi jedna od najkompetentnijih i najkvalitetnijih građevinskih firmi u Srbiji, radi se vrlo odgovorno i stručno, a tome je dokaz radna mehanizacija u Sakulama gde se nalaze dva moderna laserski digitalizovana finišera sa kojima se inače rade auto putevi i saobraćajnice visokog kvaliteta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije