Pešačko – biciklističke staza Opovo – Baranda: DOGOVORENA HITNA SANACIJA OŠTEĆENIH DELOVA STAZE (VIDEO)

06/06/2019

DOGOVORENA HITNA SANACIJA OŠTEĆENIH DELOVA STAZE

Opovo, 6. maj 2019;

Na delu pešačko – biciklističke staze na izlazu iz Opova uz lokalitet Zlaticu, pojavila su se oštećenja na asfaltnoj podlozi. Kako je u pitanju oštro uzdignut deo staze koji se nalazi neposredno uz aluvijalnu ravan, zbog obilnih padavina u poslednjih mesec dana došlo je do velikog slivanja vode i odrona zemljišta što je prouzrokovalo navedena oštećenja.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić odmah je reagovao, kontaktirao investitora i izvođača radova sa kojima je danas obišao teren gde je izvršena analiza oštećenja i dogovorena hitna sanacija tog dela staze.

„Zbog obilnih kiša koje su bile u proteklom periodu došlo je do ozbiljnog oštećenja pešačko – biciklističke staze. S obzirom da su izvedeni radovi još uvek u garantnom roku moja obaveza kao suinvestitora je da obavestim investitora radova JP „Putevi Srbije“,njihovog nadzornog organa, kao i izvođača radova firmu „Štrabag“. Danas smo obišli teren, imali ste prilike da vidite o kakvim se oštećenjima radi, koja se nažalost sada šire i dogovor je da se iz bezbednosnih razloga izvrši hitna sanacija onih delova koji ugrožavaju bezbednost korisnika ove saobraćajnice, izjavio je Tasić nakon obilaska terena.

Predsednik opštine je najavio da će se do ponedeljka hitno uraditi izveštaj sa foto dokumentacijom, koji će biti zvanično dostavljen JP „Putevi Srbije“ i da će već od utorka krenuti kompletna sanacija ovih oštećenja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije