Rekonstrukcija vodovodne mreže: U TOKU SU RADOVI U ULICI BRATSTVA JEDINSTVA U OPOVU (VIDEO)

03/06/2019

U TOKU SU RADOVI U ULICI BRATSTVA JEDINSTVA U OPOVU

Opovo, 3. jun 2019;

Od nedavno u našoj opštini otvoreno je još jedno gradilište na projektu od vitalnog značaja za građane. Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže odvija se već duži niz godina i realizuje se parcijalno. Nakon prošlogodišnjih radova u ulicama Svetozara Markovića i Maksima Gorkog, ove godine stare azbestne cevi se zamenjuju u ulici Bratstva jedinstva, jednoj od dve glavne opovačke ulice.

Radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev, kao i predstavnici nadzornog organa radova.

Tasić je istakao značaj ovog projekta jer na taj način pored kvalitetnih bunara i modernog postrojenja za preradu vode dobijamo i nove cevi što će našoj pijaćoj vodi značajno poboljšati kvalitet. Takođe, predsednik opštine najavljuje rekonstrukciju vodovodne mreže u poprečnim ulicama, kao i izradu projektno – tehničke dokumentacije za Sakule i Barandu.

„Kao što smo i obećali u prethodnom periodu nastavljamo sa realizacijom projekta vodosnabdevanja. Pored ulice Borisa Kidriča sada ćemo uraditi i drugu glavnu ulicu u Opovu, tako da nam ovaj način rešavamo glavne komunikacijske pravce kada je u pitanju sekundarno vodosnabdevanje. Ono što možemo da najavimo za naredni period je nastavak projekta na poprečnim ulicama koje su ostale u Opovu i naravno izrada projektno – tehničke dokumentacije za Sakule i Barandu, koja će biti osnov za aplikaciju i eventualnu realizaciju ovog projekta i u ovim mestima. Izgradnjom novog sistema sekundarne mreže, odnosno postavljanjem polietilenskih cevi, pored i kvalitetom vode koje imamo već u fabrici vode, konačno ćemo moći građanima da ponudimo ono što su odavno čekali, a to je potpuno zdrava pijaća voda“ poručio je nakon obilaska gradilišta Tasić. Izvođač radova je pančevačka firma GP Finet Inženjering, a rok za završetak radova je 80 radnih dana. Tokom realizacije projekta biće zamenjeno 1800 metara cevi i postavljeno 100 kućnih priključaka. Od 6. maja kada su startovali radovi urađeno je 500 metara vodovoda i 20 kućnih priključaka

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije