Tretman suzbijanja komaraca: SVE JE SPREMNO, ČEKAJU SE SAMO POVOLJNI VREMENSKI USLOVI

27/05/2019

SVE JE SPREMNO, ČEKAJU SE SAMO POVOLJNI VREMENSKI USLOVI

Opovo, 27. maj 2019;

Obilne padavine i izlivanje rečnog toka Tamiša, a zatim smenjivanje sa sunčanim intervalima pogodovali su naglom porastu populacije komaraca, posebno u parkovima i obalskim zonama. Populacija je zaista velika i izaziva nelagodnost kod građana.

Opštinska uprava Opovo, poučena iskustvom iz prethodnih sezona kada su se komarci atipično u velikom broju pojavili već polovinom aprila, sprovela je na vreme javnu nabavku u vezi tretmana, tako da je taj deo postupka završen i pripremljen, međutim, promenljivi meteorološki uslovi ne idu na ruku,

Kao što je poznato za tretiranje suzbijanja larvi i odraslih formi komaraca potrebni su specifični vremenski uslovi kako bi korišćeni preparati bili efikasni. Da podsetimo, bitni su temperatura i vlažnost vazduha kao i da 48 sati nakon tretmana ne bude kiše i vetra kako bi se postigao željeni efekat suzbijanja komaraca, što nažalost ovih dana nije slučaj.

„Sa administrativne strane i zakonske procedure sve smo uradili ali moramo sačekati povoljne vremenske uslove i ja se iskreno nadam da će se to dogoditi u najkraćem vremenskom roku, pa zato apelujuem na građanstvo za strpljenje jer bez povoljnih vremenskih uslova tretman ne bi imao efekta“ poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije