Galerija „Jovan Popović“ Opovo: STVARAOCI OPOVA PO 26. PUT

24/05/2019

STVARAOCI OPOVA PO 26. PUT

Opovo, 24. maj 2019;

Povodom dana opštine u opovačkoj galeriji „Jovan Popović“ održana je 26. izložba koja okuplja svakog 22. maja umetničke i sve druge kreativne stvaraoce sa teritorije naše opštine.

Ove godine izlagalo je 12. umetnika u raznim tehnikama – ulje i akrilik na platnu i šperploči, kombinovanim tehnikama i recikliranim materijalima, duborezu i fotografiji, ukupno 27 radova.

„Tradicionalna izložba „Stvaraoci Opova“, koja se svake godine otvara na dan proslave opštine Opovo (22.maja) održava se po dvadeset i šesti put. Oko ovog događaja okuplja se veliki broj učesnika i posetilaca što doprinosi negovanje odnosa sa lokalnom zajednicom što je jedan od prioriteta galerije „Jovan Popović“, podignutoj upravo donacijama samih građana. Ova galerija, svojim različitim aktivnostima, doprinosi razvoju senzibliteta i interakcije sa kulturno-umetničkim sadržajima, podstiče lokalnu produkciju, kao i međusobno povezivanje lokalnih umetnika, ali i povezivanje umetnika iz Opova i okoline sa autorima domaće i međunarodne umetničke scene“,

, rekla je prilikom otvaranja direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Na izložbi su izlagali: Javorka Stamenković, Nada Kljajić, Natalija Tošić, Anka Janković, Ljiljana Nikolić, Milorad Kovačević, Gordana Rajšić, Petar Stojanović, Luka Šulc, Sonja Čvorović, Nenad Gligić i Rade Raković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije