Spartakova ulična trka: ATLETIČARI PONOVO NA ULICAMA OPOVA

21/05/2019

ATLETIČARI PONOVO NA ULICAMA OPOVA

Opovo, 20. maj 2019;

Nakon dugo vremena održana je ulična trka u Opovu. Nekada je nosila naziv “Najbrži u Jugoslaviji na 1000m”, a kasnije kako su se imena države menjala tako se i naziv trke menjao. Posle Jugoslavije, SiCG i na kraju  “Najbriži u Srbiji na 1000m”. Posle toga duži niz godina održavao se “Spartakov” kros, a sada nosi naziv “Spartakova” ulična trka. Manifestaciju je otvorio predsednik opštine dr Zoran Tasić na čiju inicijativu je ova sportska manifestacija ponovo i pokrenuta.

Na programu je bila 21 trka. Dvadeset trka po različitim kategorijama i poslednja trka je bila trka zadovoljstva na 1000m, u kojoj je učešće uzelo blizu 30 trkača i trkačica. Ono što je novina, to su trke juniorki i juniora na 1000m. Sponzor ove dve trke bio je Hotel “Stari Banat” koji je obezbedio robne i novčane nagrade. U trci juniora pobedio je naš Boris Mojsa, a u trci juniorki Tamara Radin je zauzela treće mesto.

Učestvovalo je preko 300 atletičara u svim trkama, a bilo ih je 21. Klubovi koji su učestvovalisu Proleter Zrenjanin, Banat Zrenjanin, AS 023 Zrenjanin, Dinamo Pančevo, Tamiš Pančevo, Panonija Pančevo, Smederevo, Inđija, Mladenovac, Crvena Zvezda, Škola sporta Opovo, Surčin, Spartak Opovo.

Medalje iz našeg kluba osvojili su: zlatne –  Teodor Čatlajić, Stefan Jovanov, Boris Mojsa, srebrne – Kosta Stojanov, Filip Poledica, bronzane: Strahinja Simić, Miloš Milkovski. 

Spartak se zahvaljuje svim sponzorima: Opštini Opovo, Hotelu “Stari Banat”, pekarama M&N i Tamiš, Prolom vodi, TR Vesna i Helena, kao i svim roditeljima i volonterima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije