Kulturni centar Opovo: DVA MIRISA RUŽE ZA MAJSKE DANE (VIDEO)

21/05/2019

DVA MIRISA RUŽE ZA MAJSKE DANE

Opovo, 21. maj 2019;

Višeminutni aplauz i ovacije koje su na kraju predstave dobile glumice Ljljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, ali i Orkestar Pozorišta na Terazijama, dovoljno govori kakva je bila i kako je prošla kod publike sinoćna predstava „Dva mirisa ruže“ u Kulturnom centru Opovo.

Glumce, muzičare i tehničare pre predstave primili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i tom prilikom se razgovaralo o kulturnoj sceni u Opovu.

Ljiljana Stjepanović po drugi put nastupa na bini Kulturnog centra Opovo, a prvi put je to bilo 24. maja prošle godine sa predstavmom „Veliki talas“.

„Zaista mi je drago što sam ponovo u Opovu, u vašem lepom Kulturnom centru. Ovog puta došli smo ranije tako da sam imala prilike da prošetam centrom Opova i parka i vidim ovu divnu dečicu koja se takmiče (Spartakova ulična trka, prim. red.). U pitanju je predstava koja živi 17 godina i koju će opovačka publika, sigurna sam dobro prihvatiti“, izjavila je za Glas Opova Ljiljana Stjepanović.

U ovom komadu, mesički pisac Emilio Karbaljido razvija, ljupku, tečnu kamerno – scensku priču o dvema ženama koje odluče da, konačno, svoje životne sudbine preuzmu – u svoje ruke! Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac (a koji je jednoj od njih muž, a drugoj ljubavnik) – takvu njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje!

Iako je u pitanju, u dramaturškom pogledu, “lagano” štivo, ili, kako bi se moglo kazati, “komad za opuštanje”, “Dva mirisa ruže” su svojim pitkim dijalogom i vrcavim humorom, kao i uzornim oslikavanjem dva ženska karaktera, upravo idealan scenski pretekst za bravoruoznu glumačku nadgradnju.

Prvakinje Pozorišta na Terazima, Ljiljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, vođene superiornom rediteljskom koncepcijom Slavenka Saletovića i potpomognute muzikom “mariača” Orkestra Pozorišta na Terazijama – čine ovu pozorišnu magiju mogućom, a publici daruju ono što nam je danas svima tako užasno potrebno: zdrav, isceljujući smeh!

Uloge: GABRIJELA Ljiljana Stjepanović; MARLENA Elizabeta Đorevska; MARIJAČI: Jovan Nikolić, Dušan Šida, Miroslav Marković, Marko Bogdanić, Biljana Jovanović, Zoran Kovačevski, Anica Ivančević, Tatjana Radunović, Mihajlo Bogosavljević, Dejan Stojadinović, Nikola Đokić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

Književni susret sa Danijelom Jovanovićem OPOVO, 28. mart 2024 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je književni susret i promocija književnog opusa pisca Danijela Jovanovića. Danijel Jovanović je diplomirani profesor španskog jezika i...

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

najnovije

najčitanije