Kulturni centar Opovo: DVA MIRISA RUŽE ZA MAJSKE DANE (VIDEO)

image_pdfimage_print

DVA MIRISA RUŽE ZA MAJSKE DANE

Opovo, 21. maj 2019;

Višeminutni aplauz i ovacije koje su na kraju predstave dobile glumice Ljljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, ali i Orkestar Pozorišta na Terazijama, dovoljno govori kakva je bila i kako je prošla kod publike sinoćna predstava „Dva mirisa ruže“ u Kulturnom centru Opovo.

Glumce, muzičare i tehničare pre predstave primili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i tom prilikom se razgovaralo o kulturnoj sceni u Opovu.

Ljiljana Stjepanović po drugi put nastupa na bini Kulturnog centra Opovo, a prvi put je to bilo 24. maja prošle godine sa predstavmom „Veliki talas“.

„Zaista mi je drago što sam ponovo u Opovu, u vašem lepom Kulturnom centru. Ovog puta došli smo ranije tako da sam imala prilike da prošetam centrom Opova i parka i vidim ovu divnu dečicu koja se takmiče (Spartakova ulična trka, prim. red.). U pitanju je predstava koja živi 17 godina i koju će opovačka publika, sigurna sam dobro prihvatiti“, izjavila je za Glas Opova Ljiljana Stjepanović.

U ovom komadu, mesički pisac Emilio Karbaljido razvija, ljupku, tečnu kamerno – scensku priču o dvema ženama koje odluče da, konačno, svoje životne sudbine preuzmu – u svoje ruke! Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac (a koji je jednoj od njih muž, a drugoj ljubavnik) – takvu njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje!

Iako je u pitanju, u dramaturškom pogledu, “lagano” štivo, ili, kako bi se moglo kazati, “komad za opuštanje”, “Dva mirisa ruže” su svojim pitkim dijalogom i vrcavim humorom, kao i uzornim oslikavanjem dva ženska karaktera, upravo idealan scenski pretekst za bravoruoznu glumačku nadgradnju.

Prvakinje Pozorišta na Terazima, Ljiljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, vođene superiornom rediteljskom koncepcijom Slavenka Saletovića i potpomognute muzikom “mariača” Orkestra Pozorišta na Terazijama – čine ovu pozorišnu magiju mogućom, a publici daruju ono što nam je danas svima tako užasno potrebno: zdrav, isceljujući smeh!

Uloge: GABRIJELA Ljiljana Stjepanović; MARLENA Elizabeta Đorevska; MARIJAČI: Jovan Nikolić, Dušan Šida, Miroslav Marković, Marko Bogdanić, Biljana Jovanović, Zoran Kovačevski, Anica Ivančević, Tatjana Radunović, Mihajlo Bogosavljević, Dejan Stojadinović, Nikola Đokić.