Putopisi Aljoše Ilina: ANTROPOLOGIJA I ARHITEKTURA ZAJEDNO NA FOTOGRAFIJI (VIDEO)

18/05/2019

ANTROPOLOGIJA I ARHITEKTURA ZAJEDNO NA FOTOGRAFIJI

Sefkerin, 18. maj 2019;

Svoja putovanja po Srbiji, Italiji i Azerbejdžanu opovački (ali i sefkerinski) arhitekta i fotograf Aljoša Ilin pretočio je u zanimljivu izložbu fotografskih zapisa koju su danas Sefkerinci imali prilike da vide u svečanoj i nedavno renoviranoj sali Mesne zajednice. Negove teme su pre svega ljudi ali uvek u drugom planu „uramljeni“ loklanom arhitekturom koja daje karakter i antropološku potku priči njegovih fotografija.

Nakon dugo vremena Sefkerin je domaćin jednom kulturno – umetničkom događaju i kako smo čuli od organizatora ova izložba neće biti usamljena. Prilikom otvaranja izložbe predsednik opštine dr Zoran Tasić je najavio renoviranje sefkerinskog Doma kulture, dok je direktorka Kulturnog centra Opovo najavila saradnju i nove kulturno – umetničke sadržaje u Sefkerinu.

Autor Aljoša Ilin je izložbu „Putopisi“ posvetio nedavno tragično nastradalom prijatelju iz Sefkerina Nenadu Jurasu, a o svojim fotografijama kratko rekao da su to njegova zapažanja sa putovanja.

Organizator izložbe je Mesna zajednica Sefkerin i Kulturni centar Opovo i svi se iskreno nadamo da je ovo početak jedne plodne saradnje.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije