Putopisi Aljoše Ilina: ANTROPOLOGIJA I ARHITEKTURA ZAJEDNO NA FOTOGRAFIJI (VIDEO)

image_pdfimage_print

ANTROPOLOGIJA I ARHITEKTURA ZAJEDNO NA FOTOGRAFIJI

Sefkerin, 18. maj 2019;

Svoja putovanja po Srbiji, Italiji i Azerbejdžanu opovački (ali i sefkerinski) arhitekta i fotograf Aljoša Ilin pretočio je u zanimljivu izložbu fotografskih zapisa koju su danas Sefkerinci imali prilike da vide u svečanoj i nedavno renoviranoj sali Mesne zajednice. Negove teme su pre svega ljudi ali uvek u drugom planu „uramljeni“ loklanom arhitekturom koja daje karakter i antropološku potku priči njegovih fotografija.

Nakon dugo vremena Sefkerin je domaćin jednom kulturno – umetničkom događaju i kako smo čuli od organizatora ova izložba neće biti usamljena. Prilikom otvaranja izložbe predsednik opštine dr Zoran Tasić je najavio renoviranje sefkerinskog Doma kulture, dok je direktorka Kulturnog centra Opovo najavila saradnju i nove kulturno – umetničke sadržaje u Sefkerinu.

Autor Aljoša Ilin je izložbu „Putopisi“ posvetio nedavno tragično nastradalom prijatelju iz Sefkerina Nenadu Jurasu, a o svojim fotografijama kratko rekao da su to njegova zapažanja sa putovanja.

Organizator izložbe je Mesna zajednica Sefkerin i Kulturni centar Opovo i svi se iskreno nadamo da je ovo početak jedne plodne saradnje.