Sportske igre mladih u Opovu: U ŠEST SPORTOVA UČESTVOVALO PREKO 300 TAKMIČARA (VIDEO)

16/05/2019

U ŠEST SPORTOVA UČESTVOVALO PREKO 300 TAKMIČARA

Opovo, 16. maj 2019;

Nakon jučerašnjeg regionalnog otvaranja u Novom Sadu, karavan „Sportske igre mladih“ stigao je u četvrtak u Opovo gde su im na sportsko rekreativnom centru domaćini bili Sportski savez Opštine Opovo i lokalna samouprava.

Preko 300 takmičara uveličalo je ovu lepu sportsku manifestaciju namenjenu deci, a na samom otvaranju bilo je i preko 500 dece. Prisutnima su se obratili čelni ljudi Sportskih igara mladih – predsednica Ivana Jovanović, asistentkinja predsednice Marija Mihajlović i sportska direktorka Zorica Mijatović, dok su ispred domaćina takmičare pozdravili predsednik opštine dr Zoran Tasić i predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić.

Predsedniku opštine uručena je posebna plaketa – zahvalnica za podršku na organizaciji prošle i ove godine, a Tasić je pozdravio sve takmičare, poželeo im uspeh u takmičenju i ponovio da će lokalna samouprava uvek podržavati školski i omladinski sport jer su deca naša budućnost.

Simbolično, igre su otvorene paljenjem olimpijskog plamena, a tu čast je imao mladi fudbaler Andrej Mihajlović,  a sa održavanjem današnje manifestacije započeli su i Majski dani povodom Dana opštine Opovo.

Takmičilo se u šest sportova: atletika (van konkurencije), mali fudbal, između dve vatre, basket, šah i stoni tenis. Osim u šahu i aletici (ne održava se na finalu) Opovo će imati predstavnike u svim sportovima na državnom finalu. Muška i ženska ekipa u basketu, ekipa u takmičenju između dve vatre, muška ekipa u malom fudbalu i najbolji stonoteniser i stonoteniserka.

Prelepa atmosfera, gomila dečijih osmeha, prelep dan za opovačku decu i opovački sport…

– Drugu godinu zaredom karavan Sportskih igara mladih posetio je Opovo. U organizaciji Sportskog saveza opštine Opovo SIM je ove godine (prethodne se održavalo samo takmičenje u malom fudbalu) održan u šest sportova. To je dokaz da se u našoj opštini i te kako vodi računa o školskom sportu. Zahvaljujem se predsednici SIM-a Ivani Jovanović na ovakvoj časti da se i naše malo Opovo nađe u kalendaru eve međunarodne organizacije. Zahvaljujem se Opštini i predsedniku dr Zoranu Tasiću što nam daje ogromnu podršku u svemu što radimo za bolje sporta u Opovu, direktorki OŠ „Dositej Obradović“ Milici Cuci što je dozvolila odsustvo sa nastave, kao i svim nastavnicima i učiteljima na pomoći oko organizacije. Na kraju se zahvaljujem svim saradnicima i volonterima na ogromnoj pomoći (trenerima Nemanji Stojanoviću, Saši Komarovu, Dejanu Foglu, Marku Habaneku, nastavnicima Dejanu Mihajloviću, Draganu Andrejiću, Bojanu Vasiljevu, članovima UO Saveza Goranu Vlajkoviću, Jovanu Gioševu i koordinatorki kancelarije za mlade Dragani Avramović), pekarama „M&N“ i „Tamiš“ na doniranju peciva za učesnike i Zvonku Gasembergeru, koji je pomogao da se iscrpi voda sa sportskog centra posle ogromnih kiša – izjavio je predsednik Saveza Igor Vujić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije