Građani tražili, lokalna samouprava uradila: RENOVIRANA I SANIRANA KAPELA NA SAKULSKOM GROBLJU

13/05/2019

RENOVIRANA I SANIRANA KAPELA NA SAKULSKOM GROBLJU

Sakule, 13. maj 2019;

Stara i oronula kapela na groblju u Sakulama dobila je novi izgled. Urađena je kompletna rekonstrukcija i sanacija eksterijera i enterijera i trenutno su ostali samo finišerski radovi na mokrom čvoru.

Zanimljivo je da rekonstrukcija ove kapele nije bila prošle godine među planiranim infrastrukturnim radovima ali je nakon razgovora sa građanima, a posebno tokom prošlogodišnjih Majskih dana kada je starina Steva Kanački, koga svi znaju kao deda Babu, izrazio želju i zamolio predsednika opštine da se sakulska kapela dovede u red. Nakon toga predsednik opštine je inicirao ovaj projekat, koji je realizovalo Javno preduzeće „Mladost“ Opovo.

Zajedno sa deda Babom, renoviranu kapelu danas su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin. Malo je reći da je deda Baba bio impresioniran i pun reči zahvalnosti.

„Vidim da ste ljudi od reči, vidim da ste puno toga uradili za Sakule i još jednom vam hvala od srca“, rekao je Stevan Kanački obraćajući se predsedniku opštine.  

Urađen je nov krov, renovirana fasada, promenjena kompletna stolarija, u enterijeru postavljen nov pod, sređeni i okrečeni zidovi, u funkciji je i mala „kuhinja“, pokrivena i uređena terasa.

„Završetkom radova na sakulskoj kapeli stvaraju se uslovi za izmenu opštinske Odluke o komunalnim delatnostima koja se odnosi na održavanje groblja, jer želimo da i naša opština funkcioniše po sistemu svih velikih gradova i opština u Srbiji. Ono što je meni jako važno i ono na šta sam posebno ponosan jeste da je ovo bilo obećanja možda jednom od najstarijih žitelja Sakula – deda Babi i što mi je veoma drago to obećanje sam ispunio“, izjavio je tokom obilaska Tasić.

Direktor komunalnog preduzeća najavljuje početak radova na izgradnji kapele u Barandi kao i planove o proširenju komunalnih delatnosti na grobljima.  

„Završavamo rekonstrukciju kapele u Sakulama, narednih dana nas očekuju neki manji finišerski radovi na mokrom čvoru, a već za nekoliko nedelja nas očekuje početak radova na izgradnji kapele u Barandi. U zavisnosti od finansijskih sredstava i opštinskog budžeta u narednih godinu – dve dana planiramo  da se kompletira priča izgradnje kapela u svim naseljima naše opštine, čime će konačno biti uslova za izmenu opštinske odluke i preuzimanja svih obaveza iz oblasti javno komunalnih delatnosti koje se odnose na groblja, tako da će kompletna usluga biti preneta u nadležnost Javnog preduzeća „Mladost“, poručio je Živković.   

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije