Ministar Zoran Đorđević u poseti Opštini Opovo: SOCIJALNA POLITIKA PRIORITET, NOVI PROJEKTI ZA UPIK OPOVO (VIDEO)

07/05/2019

SOCIJALNA POLITIKA PRIORITET, NOVI PROJEKTI ZA UPIK OPOVO

Opovo / Baranda, 7. maj 2019;

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je tokom radne posete obišao Opovo i Barandu gde se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave i Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo.

Ministra je primio predsednik opštine dr Zoran Tasić, zajedno sa svojim najbližim saradnicima iz kabineta i Opštinske uprave. Tasić je ministra upoznao sa radom lokalne samouprave u domenu aktivne socijalne politike koja se sprovodi, novim investicionim ulaganjima i politikom zapošljavanja i saradnjom sa udruženjima čija je delatnost u domenu resornog ministarstva.

Nakon sastanka zajedno su posetili prostorije opštinskog udruženja paraplegičara i kvadriplegičara u Barandi gde su vođeni otvoreni, a pre svega neposredni razgovori u cilju poboljšanja rada udruženja.

Ministra Đorđevića je intersovalo koji su projekti do sada završeni, a koji su u realizaciji, pa je na osnovu dobijenih saznanja i viđenog dao konkrertne predloge šta bi trebalo da se uradi, odnosno koje projekte da spreme i konkurišu kod Ministarstva.

Đorđević je istakao da je prioritet da se uvede centralno grejanje na pelet što će Ministarstvo nakon sprovedenog konkursa finansirati, a predložio je da se konkuriše i za uređenje dvorišta, kao i tehničko opremanje prostorija sa novim računarima i tv opremom.

Ministar se zahvalio domaćinu, pohvalio njihovu posvećenost jer su primer udruženja koje dobro radi, učestvuje na konkursima i sprovodi projekte,  napreduje i pokazuju da se sve može kad se hoće.

„Želja Ministrastva je da pomogne svim udruženjima. Država brine o vama i ministra ne treba da gledate samo na televiziji, treba da se pogledamo u oči, razgovaramo i vidimo šta možemo da pomognemo. Mi smo se danas konkretno dogovorili u vezi više projekata, dobro je što u našoj državi ekonomija ide na bolje pa tako i mi možemo više da pomognemo“ izjavio je ministar Đorđević.    

Predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo Sava Lazin je posebno istakao novu strategiju Ministarstva koja sada vrši raspodelu sredstava za udruženja na osnovu njihovih realnih potreba, odnosno, na ono šta udruženja traže i smatraju da je dobro za njih.

„Invaliditet i nije tako težak kada imaš razumevanje Ministarstva s jedne strane i lokalne samouprave s druge strane, jer kad čvrsto stojiš na zemlji i taj invaliditet je mnogo lakši. Sa ovakvim odnosom Ministarstva nama je mnogo lakše, raspodela sredstava se povećava iz godine u godinu, a mnogo je invalidnih grupa i svakome treba izaći u susret i zato treba imati i sa naše strane razumevanja. Zahvalio bih se ministru na poseti i moram da kažem da je on ovde već domaći pa ga vrlo skoro ponovo očekujemo u poseti“, rekao je Sava Lazin.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić takođe ističe značaj posete ministra i dobre saradnje sa lokalnom samoupravom i udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara, navodeći aktivnu socijalnu politiku kao jedan od prioriteta u radu lokalne samouprave.

„Poseta ministra Đorđevića je samo još jedan dokaz da i za ovo Ministarstvo i za ovu Vladu ne postoje male i velike opštine, da su sve opštine jednako važne, da su sve grupacije i kategorije ljudi izuzetno važne i da socijalna politika kojom se bavi Vlada republike Srbije, a koja je preslikana i u našoj lokalnoj samoupravi, a kao što znate jedan od najvećih priroteta kojim smo se bavili u prethodne tri godine jeste aktivna socijalna politika, što je dalo konkretne rezultate koji se mogu videti“ poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić. Kao jedan od konkretnih rezultata današnje posete je i dogovor da lokalna samouprava pripremi dokumentaciju za projekat ugradnje centralnog grejanja u prostorijama udruženja, a Ministarstvo će to isfinansirati. Takođe, Tasić i Lazin su pozvali ministra Đorđevića da poseti Opovo za Dan opštine kada će se održati tradicionalna manifestacija Kup tolerancije

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije