Opština Opovo na mapi slovenačkog promotera: SLO TOURS ORGANIZUJE TURE ZA OPOVO I BARANDU

22/04/2019

SLO TOURS ORGANIZUJE TURE ZA OPOVO I BARANDU

Opovo, 22. april 2019;

Opštinu Opovo danas su posetili predstavnici poznate slovenačke turističke agencije Slo Turs  u cilju turističkog mapiranja Opštine Opovo u okviru njihovih aranžmana za Srbiju.

Sastanak sa direktorom i vlasnikom agencije Zoranom Petrovičem održan je u kabinetu predsednika opštine gde su pored predsednika opštine dr Zorana Tasića u radu sastanka učestvovali direktor Baranda film studija Goran Bjelogrlić i direktorka Kulturnog centra Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Predsednik opštine je goste iz Slovenije upoznao sa strategijom lokalne samouprave kada je u pitanju oblast turizma, a posebno sa potencijalima i planovima razvoja eko, agro i kulturnog turizma, kao i spremnost za saradnju i unapređenje organizacije i turističke infrastrukture.

„Prve korake načinili smo prethodnih par godina uređenjem pešačkih staza, parkova, centralnih zona naselja, sportskih igrališta, postavljanjem info turističkih tabli, unapređenjem tradicionalnih manifestacija, kao i marketingom, što polako daje prve rezultate. Naravno, još puno toga imamo da uradimo, pre svega na izgradnji i uređenju turističke infrastrukture i organizacije i ako sve bude teklo dosadašnjom dinamikom, smatram da ćemo za koju godinu biti ozbiljna turistička destinacija“, izjavio je Tasić.

Nakon sastanka Zoran Petrovič je obišao Baranda film studio i Hotel „Stari Banat“, koji su na njega ostavili impresivan utisak, tako da je dogovorena saradnja u okviru beogradskog aranžmana gde će slovenački turisti prvo posetiti Opovo i Barandu (za sada), gde će se odmoriti i doručkovati u hotelu, obići Galeriju „Jovan Popović“ i još neke kulturne znamenitosti Opova, a zatim i Baranda film studio, u kojem se planira i uređenje suvenirnice. Petrovič je nakon obilaska najavio i plan za organizovanje ture koja bi obuhvatila posebno našu opštinu.

Inače, Slo Tours je turistička agencija, koja radi autorske programe za organizovane grupe svojih partnera. Između ostalog oni su ekskluzivna turistička agencija za članove AMZS (Auto moto savez Slovenije), koji okuplja 90.000 članova. Njihova revija gde Slo Tours svakog meseca objavljuje ekskluzivne izlete i putovanja (a gde će biti predstavljeni Opovo i Baranda), jedan je od najbolje čitanih magazina sa dometom oko 220 do 250 hiljada čitalaca.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije