Književni susret: SRPSKI DOBROVOLJCI IZ SAD I VOJVODINE (VIDEO)

29/03/2019

SRPSKI DOBROVOLJCI IZ SAD I VOJVODINE

Sakule, 29. april 2019;

Tradicionalno, u Sakulama je dan pred otvaranje manifestacije „Ovčarski dan“ održan književni susret u svečanoj sali Mesne zajednice Sakule.

Ovog puta predstavljena je knjiga sa istorijskom tematikom „Amerikanci: srpski dobrovoljci iz SAD 1914 – 1918“, čiji je autor doktor istorijskih nauka dr Milan Micić, koji je već imao priliku da gostuje u Sakulama predstavljajući neka svoja ranija dela.

Skup je započeo sa tamburaškim orkestrom OŠ „Zoran Petrović“, koji su izveli kompoziciju „Kreće se lađa Francuska“, prisutne je u ime Udruženja stočara „Ovčar“ pozdravio Radovan Ikonov, kao i Dragan Vidojković – predsednik Udruženja dobrovoljaca, njihovih potomaka i poštovalaca 1912 – 1918 „Obilić“ Novi Sad, a uvodnu reč i predstavljanje knjige imala je Ljiljana Grujić.

U nadahnutoj priči vezanoj za dobrovoljce, ne samo iz SAD, nego i iz cele Vojvodine (tadašnje Austro – Ugarske), ali i iz naše opštine, dr Milan Micić je sve vreme držao pažnju, a nakon toga je usledio interaktivni razgovor sa prisutnima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije