Pokrajinska vlada za rešavanje stambenog pitanja: BESPOVRATANA SREDSTVA PORODICAMA U KOJIMA SE RODI TREĆE ILI ČETVRTO DETE

24/03/2019

BESPOVRATANA SREDSTVA PORODICAMA U KOJIMA SE RODI TREĆE ILI ČETVRTO DETE

Novi Sad, 24. mart 2019;

Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 20. marta donela odluku o dodeli 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji AP Vojvodine, za 2019. godinu.

Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine, i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. 

Pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa –  rodi treće ili četvrto dete.

Prošle  godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši probleme stanovanja. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije