Ravnanje atarskih puteva u Barandi: NAJMANJE SELO, A NAJVEĆI ODZIV (VIDEO)

23/03/2019

NAJMANJE SELO, A NAJVEĆI ODZIV

Baranda, 23. mart 2019;

Mada najmanje selo u opštini, Baranđani su imali najveći odziv u akciji ravnanja atarskih puteva i moramo priznati savršenu organizaciju. Preko 50 traktora i kamiona sa mehanizacijom jutros se okupilo na sabirnom mestu kod vatrogasnog doma, odakle je podugačka kolona krenula ka benzinskoj pumpi, a nakon toga u grupama na unapred određene lokacije.

Ispred lokalne samouprave, koja je inicirala akciju, finansirala dizel gorivo i obezbedila kameni agregat, današnju akciju ispratili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević.

Koordinator akcije Branislav Vaić je izuzetno zadovoljan odzivom svojih sugrađana i kaže da je jedan od razloga masovnosti činjenica da se u Barandi zbog projekta komasacije, koja traje duži niz godina, nije radilo redovno opštinsko uređenje atarskih puteva, koji su ovde u veoma lošem stanju, tako da je ovo dobra prilika da se situacija promeni na bolje. Dragan Novakov, jedan od učesnika akcije, zahvalio se zajedno sa Vaićem lokalnoj samoupravi na inicijativi i podršci uz nadu da će ovakvih i sličnih zajedničkih akcija biti i u budućnosti.

A Baranđani ne bi bili Baranđani kad ne bi napravili druženje i na terenu, pa je tako nakon dva sata ravnanja napravljena pauza za radni doručak. Na zbornom mestu ponovo su se okupili svi učesnici akcije, postavljeni su improvizovani stolovi i roštilj gde su se uz „osveženje“ okrepili, malo odmorili, a onda nastavili sa akcijom.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je sa velikim zadovoljstvom ispratio ovu akciju i pohvalio Baranđane za masovnost i organizaciju, kao i društveno odgovorna preduzeća Agros doo opovo, JP „Mladost“ Opovo i Bajići Kop, koja su se pridružili i svojom mehanizacijom podržala akciju.

„Moram da kažem da sam prezadovoljan onim što sam danas video. Jutros kad sam došao oko osam časova bilo je preko 50 mašina, traktora i kamiona, najbolja organizacija, najmanje selo i Baranđani su pokazali kako i na koji način kada hoćete možete da uraditi pravu stvar. Ovo je poruka i za Opovčane, sa kojim ću imati sastanak u ponedeljak, da nastavimo i zatvorimo ovu akciju prolećnog uređenja atarskih puteva uspešno. Pokazali smo da lokalna samouprava može da pokrene masovnu akciju koja će biti na dobrobit svih poljoprivrednika, odnosno korisnika atarskih puteva u sve četiri katastarske opštine“, rekao je Tasić.

Možda su Baranđani dali domaći zadatak za neke naredne akcije ali svi se slažu da su odziv i rezultati u sva tri mesta gde je do sada sprovedeno ravnanje atarskih puteva bilo iznad očekivanja. Za sada, ostaje još samo akcija u Opovu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije