Nacionalna služba za zapošljavanje: PREZENTACIJA JAVNIH POZIVA ZA ZAPOŠLJAVANJE ZA 2019. GODINU (VIDEO)

15/03/2019

PREZENTACIJA JAVNIH POZIVA ZA ZAPOŠLJAVANJE ZA 2019. GODINU

Opovo, 15. mart 2019;

U organizaciji pančevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u velikoj sali Kulturnog centra Opovo održana je prezentacija javnih poziva za zapošljavanje za 2019. godinu. Pored predstavnika menadžmenta Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalne samouprave, na događaju su prisustvovali i brojni poslodavci sa teritorije Opštine Opovo.

Prisutnima se obratio predsednik opštine dr Zoran Tasić koji je pozdravio skup, istakao činjenicu da se aktivnom politikom zapošljavanja i privlačenja investitora broj nezaposlenih u poslednjih par godina evidentno smanjio i da se lokalna samouprava trudi da stvori adekvatne uslove za sve privredne subjekte kroz infrastrukturno opremanje industrijskih zona, a rezultat toga će biti otvaranje dve nove fabrike, jedne u Sakulama i jedne u Opovu gde je u pitanju strani investitor iz Slovačke.

„Zahvaljujem se direktoru Lukaču na angažovanju i našim privrednicima koji su došli u velikom broju i mislim da privredni razvoj naše opštine bez vas ne bi izgledao ovako kako trenutno izgleda. Činjenica je da smo pre tri godine imali na biro 1200 nezaposlenih, a sada je taj broj nešto viši od 800 i to dovoljno govori o angažovanju svih institucija, prvenstveno NSZ i privrednih subjekata, novih i starih. Prvenstveno mislim na nove koji se polako otvaraju i otvaraju nova radna mesta i na privredne subjekte koji već postoje i privredni uslovi koje se mi trudimo da stvorimo omogućavaju da svoje kapacitete proširuju i na taj način smanjuju broj nezaposlenih, rekao je Tasić.

Direktor pančevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Đorđe Lukač smatra da je cilj ovih prezentacija da se njihova ponuda učini javnom i transparentnom ističući podatak da je Republika ove godine izdvojila četiri milijarde dinara za zapošljavanje i 550 miliona za osobe sa invaliditetom, a da je pre sedam godina ta cifra bila samo milijardu dinara.

„Radi se na tome da se približimo i privrednicima i nezaposlenim licima. Naši konkursi su krenuli 22. februara i traju do kraja godine, a uskoru kreće pokrajinska i lokalna „priča“, tako da sigurno ova 844 nezaposlena lica, odnosno, svi oni koji hoće da rade imaće šansu da budu pozvani i da rade“, poručio je Lukač.   

Kako je istaknuto veliki problem je što ima mnogo više suficitarnih u odnosu na deficitarna zanimanja zbog čega se na osnovu tržišta i potražnje intenzivno radi na dodatnom obrazovanju – obukama i prekvalifikacijama i target je na teže zapošljivim grupama.

Prezentaciju su vodile načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja preduzetništva i obuke filijale Pančevo Zorica Debeljački i savetnica za rad sa osobama sa invaliditetom Zorica Maksimović , a ista se može videti na sajtu nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs , kao i u publikaciji Poslovi od 27. februara ove godine.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije