Dvoransko prvenstvo Srbije za pionire: ATLETIČARIMA SPARTAKA DRUGO I ČETVRTO MESTO

ATLETIČARIMA SPARTAKA DRUGO I ČETVRTO MESTO

Opovo, 8. mart 2019;

Prvenstvo Srbije za starije pionire održano je u beogradskoj atletskoj dvorani na Banjici. Stefan Jovanov je u bacanju kugle osvojio srebrnu medalju, bacivši ovu atletsku spravu 15,03 metara.

– Stefan je u trećoj seriji bacio najbolji hitac, imao je problema oko tehnike izbačaja kugle, konkretno sa prstima šake. Stefan po plasmanu nije mogao bolje, ali je rezultatski mogao bolje, s obzirom da je na treningu bacao kuglu i preko 16 metara. Trema je učinila svoje. Sve u svemu ostvario je veliki uspeh – poručio je trener Nemanja Stojanović.

Miloš Milkovski je zauzeo četvrto mesto u skoku u vis, preskočivši letvicu na 164 centimetara, rušio je na 166 centimetara.

– Miloš je takođe imao manjih tehničkih problema. Moramo napomenuti da su na prvenstvu Beograda imali bolje rezultate, Stefan 15,21 metar, a Miloš 167 centimetara, što znači da još nisu stekli rutinu da se nose sa velikim pritiskom kada je najbitnije, pa moramo poraditi na mentalnoj pripremi. Momci su iz Sefkerina i nemamo baš adekvatne uslove za ove discipline, time je ovaj uspeh i veći – objasnio je Stojanović.

Dan pre održano je prvenstvo Srbije za mlađe pionire u dvorani. Luka Stojanović je u trci na 800 metara zauzeo 9. mesto, (2:43 minuta). Teodora Vasić je u trci na 200 metara zauzela 13. mesto uz oboren lični rekord koji sada iznosi 30.15 sekundi.