Odeljenje za poljoprivredu: ODRŽANA REDOVNA PROLEĆNA TRIBINA INSTITUTA „TAMIŠ“

28/02/2019

ODRŽANA REDOVNA PROLEĆNA TRIBINA INSTITUTA „TAMIŠ“

Opovo, 28. Februar 2019
U organizaciji Poljoprivredne savetodavne službe Instituta „Tamiš“ Pančevo i lokalne samouprave, 27.februara  u Hotelu „Stari Banat“ u Opovu  održana je redovna prolećna tribina za poljoprivrednike naše opštine.
Tokom tribine, prisutnim poljoprivrednicima predstavljene su rezultati ogleda u 2018.godini  kao i  stanje ozimih useva sa posebnim osvrtom na pšenicu i neophodne mere prihrane i zaštite ozimih usevа, zatim, zaštita bilja tokom proleća, hemijska i mehanička kao i  prevazilaženje problema rezistentnosti jednogodišnjih i višegodišnjih korovski biljaka .
Teme su bile i  uspostavljanje funkcionalnosti prognozno izveštajne službe zaštite bilja na našem terenu. Svi zainteresovani poljoprivrednici  dali su brojeve mobilnih telefona na koje će putem SMS poruka dobijati informacije o trenutnom stanju useva i preporuku za blagovremeno preduzimanje neophodnih mera zaštite.

Razgovaralo se i o kontroli mehanizacije, naročito prskalice za zaštitu bilja i subvencijama u poljoprivredi u 2019. godini.
Savetodavci različitih profila podelili su savete poljoprivrednicima a zatim odgovarali na njihova pitanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije