Regionalna razvojna agencija Južni Banat: JAVNI POZIVI

21/02/2019

JAVNI POZIVI

Pančevo, 21 Februar 2019
Od početka godine objavljeno je nekoliko javnih poziva za finansijsku  podršku sektoru privrede.

Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj objavilo je

  • Javni poziv za  dodelu bespovratnih sredstava i start up kredita u okviru PROGRAMA PODSTICANjA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANjU U 2019. GODINI.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju novoosnovani preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2018. godini. Sredstva se odobravaju za dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju/investiciono održavanje poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu opreme (nove ili polovne) i trajna obrtna sredstva.             

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti parvo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu od 30% vrednosti ulaganja (40% vrednosti ulaganja za privredne subjekte koji pripadaju jedinicama lokalne samouprave IV stepena razvijenosti), dok preostali iznos ulaganja se finansira iz kredita Fonda za razvoj. Raspon ukupne vrednosti investicionog ulaganja za koje se može konkurisati je od 400.000,00 do 6.000.000,00 dinara za sve privredne subjekte.

Uz garanciju banke kamatna stopa iznosi 1% na godišnjem nivou, a uz ostala sredstva obezbeđenja 2%. Rok otplate je 5 godina u okviru koga je grejs period od jedne godine.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2019. godine. Na internet stranama Ministarstva: www.privreda.gov.rs, i Fonda za razvoj Republike Srbije   www.fondzarazvoj.gov.rs može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija.

  • Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru PROGRAMA PODSTICANjA PREDUZETNIŠTVA KROZ RAZVOJNE PROJEKTE U 2019. GODINI.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda, imaju preduzetnici, mikro, mali i srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre, a koji dostave zvanične finansijske izveštaje za prethodne dve godine u kojima nije iskazan neto gubitak i koji ispunjavaju uslove iz Programa. Uslov koji se odnosi na dostavljanje finansijskih izveštaja, ne primenjuje se na preduzetnike koji nemaju obavezu dostavljanja tih izveštaja (preduzetnici koji vode prosto knjigovodstvo i preduzetnici koji paušalno plaćaju porez). Sredstva se odobravaju za kupovinu/izgradnju/dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju/investiciono održavanje poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu proizvodne i građevinske opreme (nove ili polovne), trajna obrtna sredstva i nabavku softvera i drugih nematerijalnih ulaganja.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti parvo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu od 20% vrednosti ulaganja (30% vrednosti ulaganja za privredne subjekte koji pripadaju jedinicama lokalne samouprave IV stepena razvijenosti), dok preostali iznos ulaganja se finansira iz kredita Fonda za razvoj. Iznos bespovratnih sredstava ne može biti manji od 75.000,00 dinara za preduzetnike, odnosno 250.000,00 dinara za pravna lica, niti veći od 12.500.000,00 dinara za sve privredne subjekte.

Uz garanciju banke kamatna stopa iznosi 1% na godišnjem nivou, a uz ostala sredstva obezbeđenja 2%. Rok otplate za pravna lica je do 10 godina u okviru koga je grejs period od jedne godine, odnosno do 8 godina za preduzetnike u okviru koga je grejs period od jedne godine

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018. godine.

Na internet stranama Ministarstva: www.privreda.gov.rs, i Fonda za razvoj Republike Srbije   www.fondzarazvoj.gov.rs može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija

Za sve dodatne informacije  možete se obratiti i Regionalnoj razvojnoj agenciji Južni Banat d.o.o. Pančevo na email office@rrajuznibanat.rs

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije