PENE(MAKARONE) SA PARADAJZOM I PARMEZANOM
Namirnice:
Pena – 100g
maslinovog ulja -20g
pilećeg filea – 120g
crnog luka – 50g
belog luka – 10g
paprika – 70g
paradajz pelata(iz konzerve) – 200g
bosiljka – 3g
origana – 3g
parmezana – 50g
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, piletinu isečenu na manje komadiće propržite po tri minuta sa svake strane. Zatim u šerpu dodajte luk, papriku, paradajz iz konzerve i začine, dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva oko 25 minuta na srednjoj temperaturi, ili dok piletina ne bude gotova 90%. Testeninu kuvati u ključaloj vodi 8min, ili dok ne bude kuvana 90%.
Pene serviramo tako što preko njih prelijemo pripremljenu piletinu, pospemo sa parmezanom, svežim bosiljkom i služimo toplo..
Recepte mozete pogledati i na blog stranici novog sajta hotela Stari Banat