Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari Banat: PENE(MAKARONE) SA PARADAJZOM I PARMEZANOM

20/02/2019

PENE(MAKARONE) SA PARADAJZOM I PARMEZANOM

Namirnice:

Pena – 100g

maslinovog ulja -20g

pilećeg filea – 120g

crnog luka – 50g

belog luka – 10g

paprika – 70g

paradajz pelata(iz konzerve) – 200g

bosiljka – 3g

origana – 3g

parmezana – 50g

Priprema:

U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, piletinu isečenu na manje komadiće propržite po tri minuta sa svake strane. Zatim u šerpu dodajte luk, papriku, paradajz iz konzerve i začine, dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva oko 25 minuta na srednjoj temperaturi, ili dok piletina ne bude gotova 90%. Testeninu kuvati u ključaloj vodi  8min, ili dok ne bude kuvana 90%.

Pene serviramo tako što preko njih prelijemo pripremljenu piletinu, pospemo sa parmezanom, svežim bosiljkom i služimo toplo..

Recepte mozete pogledati i na blog stranici novog sajta hotela Stari Banat

https://hotelstaribanat.rs/blog/

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije