Grb i zastava Opštine Opovo: USKORO KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG I LIKOVNOG REŠENJA

19/02/2019

USKORO KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG I LIKOVNOG REŠENJA

Opovo, 19. februar 2019;

Na sednici Opštinskog veća Opštine Opovo usvojena je Odluka o pristupanju izradi grba i zastave Opštine Opovo. Tim povodom imenovana je Komisija za izbor idejnog i likovnog rešenja grba i zastave Opštine Opovo u sastavu Katarina Nikolić Ralić, Čeda Vučković i Anita Milanov.

Zadatak Komisije je da raspiše Javni konkurs za izbor idejnog i likovnog rešenja grba i zastave Opštine Opovo, utvrdi kriterijume i uslove za dostavu predloga idejnog i likovnog rešenja grba i zastave Opštine Opovo, izvrši izbor prijavljenih radova i predlog Odluke dostavi Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.

Predlog idejnog i likovnog rešenja grba i zastave Opštine Opovo mora biti izrađen u skladu sa osnovnim principima i pravilima savremene heraldike i odražavati tradiciju, prirodne i geografske posebnosti područja opštine. Predlog idejnog i likovnog rešenja grba i zastave Opštine Opovo ne sme vređati državni interes, verska i nacionalna osećanja bilo kog naroda, kao i javni moral. Grb se radi u jednoj osnovnoj varijanti, kao osnovni (tzv. mali grb). Zastava treba da bude pravougaona (odnos 6:4) i mora biti osmišljena shodno veksikološkoj praksi i da u potpunosti ili delimično korespondira sa elementima grba.

Autor čiji predlog idejnog i likovnog rešenja grba i zastave Opštine Opovo bude izabran, ima pravo na novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara, a takođe prenosi i sva autorska prava i potraživanja po osnovu svoga rada na Opštinu Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije