Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave : OD DANAS ELEKTRONSKI POVEZANE MATIČNE KNJIGE UMRLIH I BIRAČKI SPISAK

19/02/2019

OD DANAS POVEZANE MATIČNE KNJIGE UMRLIH I BIRAČKI SPISAK

Beograd, 19. februar 2019

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave omogućiće od danas elektronsko povezivanje Matične knjige umrlih i Jedinstvenog biračkog spiska.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je cilj dostizanje najvišeg stepena ažurnosti, regularnosti i tačnosti podataka u Jedinstvenom biračkom spisku.

“Na dnevnom nivou referenti koji ažuriraju Jedinstveni birački spisak dobijaće informaciju koja lica su tog dana upisana u Matičnu knjigu umrlih i odmah po službenoj dužnosti donositi rešenja o brisanju tih lica iz Jedinstvenog biračkog spiska”, rekao je ministar.

Osnov za povezivanje ovih službenih evidencija su prethodne aktivnosti Ministarstva na donošenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, kao i Uputstva o izmenama i dopunama Uputstva za sprovođenje zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Uskoro će sa Jedinstvenim biračkim spiskom elektronski biti povezana i Matična knjiga venčanih, što će u praksi značiti da, ako dođe do promene prezimena činom venčanja ili razvoda, isti podatak će automatski biti ažuriran i u Jedinstvenom biračkom spisku, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

izvor: http://rtv.rs/sr_ci/drustvo/od-danas-e-povezivanje-maticne-knjige-umrlih-i-birackog-spiska_992921.htmlr

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije