Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari Banat: MEDALJONI NA KAJMAKU

12/02/2019

MEDALJONI NA KAJMAKU

12. Februar 2019

Potrebne namirnice:

svinjski file (biftek) – 240g
kajmak – 80g
pančeta – 50g
neutralna pavlaka  – 1,5dl
palenta  – 100g
vode  – 1dl vode
so  – 5g
ulje  – 50g

Način pripreme:

Prethodno odlezani file iseci popreko na tri komada podjednake veličine(80g). File lagano istanjiti, pa spoljne krajeve saviti ka unutra, oblikovati oblik medaljona. Slaninu pančetu iseći na tanke šnite(6kom), zatim njome obloziti medaljone. Na zagrejanom tiganju sa malo ulja peći medaljone sa obe strane, dok ne budu 80% gotovi.

Pripremljeni mladi kajmak staviti u zagrejanu posudu, nakon 20-ak sekundi dodati pavlaku i so. Kada pavlaka provri dodati prethodno grilovane medaljone, i kuvati oko 2 minuta u sosu. Palentu skuvati tako sto u 1 dl ključale  vode dodamo malo soli i ulja, uz neprestalno mešanje oko 2min.

Jelo serviramo tako što na tanjir prvo stavimo pripremljenu palentu, pa na nju medaljone koje prelivamo sosom od kajmaka, služimo toplo uz cašu belog  šardone (chardonnay) vina..

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Učenici iz Barande na izletu u rezervatu prirode Obedska bara

Učenici iz Barande na izletu u rezervatu prirode Obedska bara

OPOVO, 27. jun 2025 - U okviru projekta "Za zelenije škole Vojvodine" Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, nagrađeni su đaci i zaposleni nastavnici iz OŠ "Olga Petrov" iz Barande, besplatnim izletom do rezervata prirode - Obedska bara....

EDS: Svako treće brojilo u Srbiji do 2026. biće pametno

EDS: Svako treće brojilo u Srbiji do 2026. biće pametno

BEOGRAD, 25. juna (Tanjug) - Elektrodistribucija Srbije (EDS) nastaviće sa efektivnom zamenom starih brojila, a do kraja 2026. godine očekuje se da će svako treće brojilo u Srbiji biti pametno, rekla je danas direktorka EDS Biljana Komnenić. Komnenić je, na...

najnovije

najčitanije