Uručene nagrade za najbolje sportiste, klubove i sportske radnike: BORIS MOJSA LAUREAT NAGRADE JOVAN MIKIĆ – SPARTAK (VIDEO)

03/02/2019

BORIS MOJSA LAUREAT NAGRADE JOVAN MIKIĆ – SPARTAK

Opovo, 3. februar 2019;

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada najboljim sportistima i sportskim klubovima i radnicima naše opštine puno toga se dogodilo po prvi put. Svečanost je prvi put održana u velikoj sali Kulturnog centra Opovo, prvi put je organizovan program akademije i po prvi put je za najboljeg sportistu dodeljena nagrada „Jovan Mikić – Spartak“.

Nakon uvodnih reči šarmantnih voditeljki programa, svečanost je otvorena himnom Republike Srbije koju je u akapelo formi izvela naša sugrađanka Jovana Miklić.

U obraćanju prisutnim sportistima i gostima predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić osvrnuo se na rad Saveza koji vodi u poslednjih godinu dana, istakavši značaj saradnje i pokroviteljstva lokalne samouprave, posebno na ulaganja u infrastrukturu i omladinski sport i tim povodom uručio plaketu za doprinos razvoju sporta predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću,

Savez je 4. aprila prošle godine dobio novo rukovodstvo, a od tada su sprovedena dva konkursa za sportske organizacije, usvojeni su pravilnici po kojima su i sprovedeni ti konkursi, kao i poslovnici o radu Skupštine, Upravnog odbora i Pravilnik o nagradama. Savez je postao član Sportskog saveza Vojvodine, organizovano je nekoliko turnira, kao i Sportske igre mladih, koje će i ove godine biti održane u Opovu.

– Po prvi put svečanost dodele pehara održavamo na ovaj način u velikoj sali Kulturnog centra Opovo sa programom uz prisustvo preko 120 gostiju. Takođe, ove godine smo usvojili novi pravilnik o nagradama i radili smo po novom sistemu, tako da je komisija prvo bodovala sve prispele predloge i nominacije članova Sportskog saveza, potom je predlog komisije usvojio naš Upravni odbor za konačne rezultate. Ove godine smo uveli i nagradu koju smo nazvali Jovan Mikić – Spartak po sportskoj legendi koja je rođena u Opovu i to je specijalna nagrada za najboljeg sportistu naše opštine – izjavio je za Glas Opova Igor Vujić.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je istakao značaj reorganizacije Saveza koja je urađena prošle godine i očigledno poboljšanje u radu i celokupnoj organizaciji koje se u međuvremenu dogodilo. Tasić je rekao da će lokalna samouprava nastaviti sa podrškom mladim talentovanim sportistima, a kao prioritet naveo izgradnju novih sportskih terena, za ovu godinu mini pič teren u Sakulama i sportsko igralište u Barandi, a kao već realan projekat izgradnju sportske hale u Opovu.

– Realizovaćemo projekat izgradnje sportske hale čija je predračunska vrednost oko milion evra. Mi ne govorimo o sali koja će biti malo okrečena i adaptirana, nego govorimo o sportskom objektu koji će imati sve standarde za međunarodna takmičenja. Želimo da Opovo izgleda potpuno drugačije u svim segmentima. Kao što smo u kulturi promenili sistem, želimo da Beograd dovedemo u Opovo. Doveli smo velike glumce u opovačko pozorište, tako želimo i da velike sportiste dovedemo u Opovo i da se veliki sportski događaji odvijaju kod nas. Imamo sve uslove za to. I u kadrovskom smislu, a u infrastrukturnom polako stvaramo uslove. Smatram da zajedno sa ovim ljudima na čelu sa Igorom možemo puno toga da promenimo na bolje u sportu – rekao je prilikom obraćanja prisutnima predsednik opštine.

Na ceremoniji dodele nagrada, zahvalnice, diplome, plakete i pehare uručili su predsednik opštine dr Zoran Tasić, predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i zamenik predsednika opštine Miloš Markov.

Nagradu za najboljeg mlađeg pionira dobio je Luka Petrov, Teodora Vasić za mlađu pionirku, Uroš Janjić je najbolji stariji pionir, Igor Legetić mlađi junior, Nevena Stojanović mlađa juniorka, Uroš Urošević stariji junior, dok su za sportske nade naše opštine proglašeni Stefan Jovanov i Filip Jeminović. Specijalnu nagradu za promociju opštine dobio je Mihailo Stojanov, koji je svoju košarkašku karijeru nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najbolja muška ekipa je AK „Spartak“, a ženska KK „Agros Basket“. Za trenera godine izabran je Bojan Vasiljev, specijalnu nagradu za rezultate dobio je FK „Borac“ Sakule, kao i Branko Mojsa – Brinči u čije ime je priznanje primio njegov sin, a diploma za razvoj školskog sporta uručena je Dejanu Mihajloviću.   Za jubileje priznanja su dobili KK „Opovo 99“ (40 godina) i fudbalski klubovi „Omladinac“, „Borac“ i „Tempo“ (90 godina). Za najbolji klub u prošloj godini proglašen je FK „Radnički“ iz Barande.

Kako prošle godine nije održana svečanost dodele nagrada, Sportski savez opštine Opovo je ove godine uručio nagrade za najboljeg seniora u 2017. i 2018. godini. Najuspešniji seniora naše opštine u 2017. je Nemanja Stojanović, a u 2018. godini Nikola Stankov. I na kraju, priznanje za najboljeg sportistu i nagradu „Jovan Mikić – Spartak dobio je mlađi junior Boris Mojsa iz AK „Spartak“ Opovo.

– Pre svega hteo bih da se zahvalim mom treneru Nemanji Stojanoviću, porodici i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću što su mi dali podršku da stignem do ovako velike nagrade. Veoma sam počastvovan što moje ime stoji na tom trofeju i nadam se da ću da nastavim sa ovakvim rezultatima – rekao je ovogodišnji laureat novoustanovljene nagrade, a na pitanje kako usklađuje sportske i školske obaveze Boris kaže da trenira sport koji voli tako da mu odricanja i obaveze nisu toliko teške.

Inače, u programu svečanosti, sa dve muzičke tačke učestvovao je mladi pijanista Viktor Lalić iz Opova, a nakon zajedničkog fotografisanja uz melodiju „We are the champions“, za prisutne je organizovan koktel u maloj sali Kulturnog centra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

Obaveštenje: Ostvarivanje prava na besplatne udžbenike

Obaveštenje: Ostvarivanje prava na besplatne udžbenike

Ostvarivanje preva na besplatne udžbenike OPOVO, 12. april 2024 - ŠKOLE imaju rok da NAJKASNIJE do 20. aprila unesu podatke o učenicima koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike na osnovu DOKUMENTACIJE koja im je PRETHODNO DOSTAVLJENA u skladu sa osnovom po kojem...

najnovije

najčitanije