Probijen putni pravac Sakule – idvorska raskrsnica: SVA RASPOLOŽIVA MEHANIZACIJA NA TERENU, KRITIČNO IZMEĐU BARANDE I SAKULA (VIDEO)

28/01/2019

SVA RASPOLOŽIVA MEHANIZACIJA NA TERENU, KRITIČNO IZMEĐU BARANDE I SAKULA

Opovo, 28. januar 2019;

Reporterska ekipa Glas Opova bila je na terenu između Kantara i Velike krivine gde radnici zimske službe JP „Mladost“ zajedno sa mehanizacijom lokalnih firmi probijaju smetove i čiste snežne nanose tokom celog dana. Radnike je obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim saradnicima Draganom Živkovićem i Slavkom Mančevim i tom prilikom su im uručili hranu i osveženje jer se od juče nalaze na terenu.

Tasić je istakao da je situacija veoma kritična, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, probijen je put između Sakula i idvorske raskrsnice i intenzivno se radi na čišćenju i osposobljavanju saobraćajnice između Barande i Sakula.  

–  Situacija je izuzetno kritična, jutros je zasedao Štab za vanredne situacije, proglašena je vanredna situacija na teritoriji Mesne zajednice Sakule i dela teritorije Mesne zajednice Baranda. Uspeli smo pre nekoliko sati da probijemo put između Sakula i idvorske raskrsnice i trenutno radimo sa pet teških mašina na probijanju putnog pravca između Barande i Sakula. Ono što moram da kažem jeste da zajedno sa komunalnim preduzećem i resursima društveno odgovornih preduzeća i pojedinaca trenutno radimo na probijanju samo jedne trake kako bi omogućili vozilima hitne medicinske pomoći da dođu do Sakula, rekao je predsednik opštine i kao jedini alternativni pravac je preko Idvora dok se ne osposobi ova deonica.

Na pitanje da li će najavljena kiša poboljšati ili pogoršati situaciju, Tasić je izjavio da nam kiša pogoduje jer će doći do „lepljenja snega“ tako da vetar više neće nanositi velike količine snega na kolovoz.

  Pored mehanizacije komunalnog preduzeća angažovana je i mehanizacija privatnih firmi i pojedinaca iz Sakula i Barande, tako da se u ovom trenutku na više lokacija nalazi po jedan kamion, skip i grejder, četiri manitua i dva velika traktora. Nadležni se nadaju da će se situacija normalizovati do kraja dana.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije