Kabinet predsednika opštine: PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA DELU TERITORIJE OPŠTINE OPOVO

28/01/2019

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA DELU TERITORIJE OPŠTINE OPOVO

Opovo, 28. januar 2019;

Na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednik opštine dr Zoran Tasić potpisao je Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije Opštine Opovo, konkretno u K.O. Sakule i delu K.O. Baranda.

Zbog elementarne nepogode izazvane jakim udarima vetra i snežnim nanosima, usled čega je došlo do  

prekida saobraćaja na putnom pravcu Baranda – Sakule, putnom pravcu Sakule – Idvor i na delu teritorije naseljenog mesta Sakule.

Zbog navedenih okolnosti 28.01.2019. godine održana je sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je predloženo predsedniku opštine donošenje Odluke o proglašenju vanredne situacije kako bi se sprečile i otklonile posledice vanrednog događaja i drugih opasnosti po stanovništvo i materijalna dobra koja ne mogu da se spreče i otklone redovnim delovanjem nadležnih organa i službi.

Nalaže se JP „Mladost“ Opovo, da u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara od elementarnih nepogoda preduzme neophodne mere i aktivnosti u cilju sprečavanja i otklanjanja poslednica elementarne nepogode , a u skladu sa odredbama Plana organizacije održavanja lokalnih puteva u zimskom peridu 2018 / 2019. godine za puteve koje održava JP „Mladost“ Opovo, u delu postupanja u vanrednim okolnostima.

Nalaže se i ostalim službama da preduzmu sve neophodne mere u cilju sprečavanja i otklanjanja poslednica elementarne nepogode.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije