Snežna mećava izazvala vanrednu situaciju: ZIMSKA SLUŽBA PONOVO NA ISKUŠENJU, DEŽURSTVO NEPREKIDNO, GLAVNI PUTNI PRAVCI PROHODNI (VIDEO)

26/01/2019

ZIMSKA SLUŽBA PONOVO NA ISKUŠENJU, DEŽURSTVO NEPREKIDNO, GLAVNI PUTNI PRAVCI PROHODNI

Opovo, 26. januar 2019;

Sneg koji je padao neprekidno 24 časa nije ozbiljno ugrozio saobraćaj na teritoriji naše opštine. Radnici zimske službe Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo od juče u 16:00 časova neprekidno su bili na terenu sa kompletnom mehanizacijom, tako da su glavni putni pravci bili prohodni. Saobraćaj je bio malo usporen ali je sve vreme funkcionisao.

Zbog vetra i nanosa manjih problema je bilo na deonici Sakule – idvorska raskrsnica ali je i to bilo pod kontrolom i vrlo brzo sanirano. Što se tiče deonica na regionalnima saobraćajnicama (Sefkerin – Opovo – Baranda) koje održava Vojvodina put Pančevo, čišćenje je bilo ređe, tako da su kamioni Mladosti rano jutros čistili i taj deo puta koliko im je vreme to dozvoljavalo, a kasnije su posao preuzeli kamioni Štrabaka.

– Dežurne ekipe su juče od 16:00 časova na terenu nonstop. Na ovom mestu gde se sada nalazimo bili su baš izraženi problemi, to je deonica između idvorske raskrsnice i Sakula. Puteve smo sve vreme održavali sa tri naša kamiona tako da je prohodnost održana, međutim, apelujem na vozače da voze pažljivo jer uslovi nisu za brzu vožnju. Takođe, održavali smo i regionalnu deonicu između Opova i Barande što je bez obzira na ingerencije bila neka naša moralna obaveza jer bi sav trud bio uzaludan da to nismo uradili. Dežurstva se nastavljaju sve do prestanka padavina i normalizovanja situacije – poručio je direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković obišli su tokom prepodneva sve glavne putne pravce u našoj opštini kako bi proverili stanje na putevima, koji su funkcionalni kao i magistralni put kojim su takođe prilikom obilaska prošli. Predsednik opštine je sve vreme bio u kontaktu sa mesnim zajednicama, ali i sa građanima koji su ukazivali na pojedine probleme, tako da se u toj koordinaciji upućivala raspoloživa mehanizacija.

Mesne zajednice u saradnji sa komunalnim inspektorom organizovale su čišćenje centralnih zona naselja, trotoara, parkinga i parkova, a organizovane su i akcije sa volonterima koji su se pridružili čišćenju snega.

Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo zalaganjem zimske službe, uputio apel građanima, ustanovama i svim privrednim subjektima da očiste sneg ispred svojih objekata i najavio da će i sporedne ulice biti danas čišćene.

– Ono što moram da kažem i čime sam prezadovoljan jeste angažovanje komunalnog preduzeća. Bukvalno od 16:00 časova juče kako je sneg počeo intenzivno da pada svi raspoloživi resursi JP Mladost bili su na terenu. Želim ovom prilikom prvenstveno da se zahvalim radnicima koji su radili sve vreme i nisu spavali da bi svi putevi danas bili prohodni. Angažovanjem tri kamiona koji su noćas čistili od Japanskog cveta, Opova, Barande, Sakula, idvorske raskrsnice i Sefkerina prema Vrbovskom, uspeli smo i pored vetra koji je duvao između 15 i 20 m/s, da održimo prohodnost. Nažalost, nestizanjem Vojvodina puta zbog vanredne situacije, održavali smo i njihove deonice na teritoriji naše opštine i ono što je nama važno jeste da su građani jutros imali prohodne putne pravce. Ono što sad trenutno radimo jeste rasčišćavanje svih ulica u sva četiri naseljena mesta, Sakule je u završnoj fazi, u podne kreće Sefkerin i Baranda, a do kraja dana očekujem da će sve sporedne ulice u svim naseljima biti očišćene. Ono što je takođe važno, sutra je veliki praznik Sveti Sava i potrudićemo se da sve parkove, parkinge ispred škola i crkava očistimo kako bi svim našim sugrađanima omogućili adekvatne uslove, Apelujem na sve građane i sve privredne subjekte, da očiste sneg ispred svojih objekata, jer će na taj način olakšati svima – rekao je Tasić u izjavi za Glas Opova.

Sneg je oko podneva prestao da pada što je olakšalo čišćenje koje se nastavlja u bočnim ulicama, parkovima i ispred ustanova od vitalnog značaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije