Otvoreno prvenstvo Beograda u atletici: DVA ZLATA ZA OPOVAČKI SPARTAK

DVA ZLATA ZA OPOVAČKI SPARTAK

Opovo, 25. januar 2019;

Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za starije pionire održano je na Banjici. Atletičari Spartaka ostvarili su odlične rezultate, osvojene su dve zlatne medalje i oborena tri lična rekorda.

Stefan Jovanov je u bacanju kugle osvojio prvo mesto uz oboren lični rekord koji sada iznosi, 15,21 metar. Stefan se nije baš dobro snašao, puno je grešio u tehnici, imao je čak tri prestupa, ali je uspeo nekako da se koncentriše i bacio je pobedonosni hitac. Miloš Milkovski je u skoku u vis takođe osvojio prvo mesto uz oboren lični rekord od 167 centimetara. Miloš je takođe pravio greške, rušio je po jednom letvicu na 159 centimetara i 162 centimetara, ali je posle uspeo da popravi elemente tehnike, prvenstveno zaleta, tako da je veće visine od 165 i 167 centimetara preskočio iz prve. Boris Jovičin je zauzeo šesto mesto u bacanju kugle uz takođe oboren lični rekord 10,61 metar.

– Ovo je bila odlična uvertira i provera pred državno prvenstvo koje nas očekuje za nekoliko nedelja, video sam gde momci greše i znamo šta treba ispravljati kako bi bili još bolji na Prvenstvu Srbije. Greške koje su pravili su očekivane, s obzirom da je prvo takmičenje u ovoj sezoni – rekao je trener Spartaka Nemanja Stojanović.