Galerija „Jovan Popović“ Opovo: NAJAVA IZLOŽBE „110 GODINA FILMA U OPOVU“

24/12/2018

NAJAVA IZLOŽBE „110 GODINA FILMA U OPOVU“

Opovo, 24. decembar 2018;

U sredu 26. decembra u Galeriji „Jovan Popović“ održaće se otvaranje istorijsko – dokumentarne izložbe „110 godina filma u Opovu“. Izložba je postavljena povodom prve bioskopske projekcije u Opovu, koja je organizovana 1908. godine u kafani „Kod Grosa“.

Kinooperateri u opovačkom bioskopu

Postavku čine fotografije sa snimanja filmova u Barandi i Opovu šezdesetih i osamdesetih godina prošlog veka i fotografije sa aktuelnih snimanja u Baranda film studiju. Pored fotografija biće izloženi i plakati tih filmova, kao i bioskopskih projekcija koje su obeležile to vreme.

Organizatori izložbe su štampali bogat katalog, koji se pored ilustracija sadrži opširan tekst istorijata bioskopa i snimanja filmova na teritoriji naše opštine. Termin otvaranja izložbe je 18:00 časova i Kulturni centar Opovo upućuje poziv svim ljubiteljima umetnosti, filma i istorije da dođu i pogledaju izložbu.

Sa snimanja filma “Sulejman veličanstveni”

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije