Kulturni centar Opovo: NAJAVA NOVOGODIŠNJEG PROGRAMA

14/12/2018

NAJAVA NOVOGODIŠNJEG PROGRAMA

Opovo, 14. decembar 2018;

I ove godine Kulturni centar Opovo sprema bogat novogodišnji program u čijem sklopu će biti organizovane dve manifestacije, pozorišna predstava za decu, izložba i dva koncerta – folklorni i muzički.

SUBOTA, 22. decembar:

NOVOGODIŠNJA TEGLICA – takmičenje u zimnici održava se u Hotelu „Stari Banat“ Opovo od 12:00do 14:00 časova. Predviđeno je takmičenje u pet kategorija: kompot i slatko,ajvar, pekmez (šljiva i kajsija), kiseli kupus, turšija. Prijave za takmičenjese primaju najkasnije do 20. decembra na e-mail kulturnicentaropovo@gmail.comili na broj telefona 063 1068 319.

NEDELJA, 23. decembar:

NOVOGODIŠNJI VAŠAR – Plato ispred Kulturnog centra Opovo od 15:00 do 18:00 časova. Izložba iprodaja rukotvorina, kulinarskih specijaliteta, ukrasa i suvenira u duhu novogodišnjih praznika; degustiranje kuvanog vina; druženje i fotografisanje sadeda mrazom.

Pravo učesća imaju sve zanatske radnje, organizacije i udruženja ali i pojedinci koji će se predstaviti svojim proizvodima, kulinarskim  specijalitetima, rukotvorinama i suvenirima u duhu novogodišnjih praznika!

Prednost imaju nekomercijalni radovi i proizvodikoji pokazuju kreativnost na visokim nivou, neguju duh tradicije i etnografijeu modernom kontekstu! Rok za prijave do 20. decembra.

Prijave slati na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com ili putem telefona 063 1068 319.

FOLKLORNI KONCERT KUD „ČENTA“ – Kulturni centar Opovo, 19:00h, cena ulaznice 150 dinara.

SREDA, 26. decembar:

IZLOŽBA„110 GODINA FILMA U OPOVU“ – Galerija „Jovan Popović“ Opovo: Istorijsko dokumentarna izložba povodom jubileja 110 godina od prve bioskopske projekcije u Opovu. Na izložbi će biti postavljene fotografije, plakati i drugi artefakti vezani za bioskop i snimanje filmova u Barandi i Opovu tokom šezdesetih godina prošlog veka, kao i fotografije sa snimanja filmova i serija u Baranda film studiju.

PETAK, 28. decembar:

KONCERT„MOJ SVET KLASIČNE MUZIKE“ – Kulturni centar Opovo, 19:00h: Dečiji novogodišnji koncert klasične muzike – klasa profesorke Ivane Josić.

SUBOTA, 29. decembar:

POZORIŠNAPREDSTAVA „ NAJLUĐA NOĆ U POZORIŠTU“ – Kulturni centar Opovo, 12:00h: Pozorišna predstava u izvođenju Dečijeg pozorišta „Čarapa“ iz Beograda. Cena ulaznice 250dinara.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije