Opština Opovo i Agencija za bezbednost saobraćaja: URUČENO 63 AUTOSEDIŠTA ZA DECU (VIDEO)

06/12/2018

URUČENO 63 AUTOSEDIŠTA ZA DECU
Opovo, 6. decembar 2018;

Nakon javnog poziva koji je Opštinska uprava Opovo uputila građanstvu početkom novembra i prijava koje su potom usledile, u organizaciji Opštine Opovo i Agencije za bezbednost saobraćaja uručeno je 63 besplatnih autosedišta za bebe i decu. U pitanju je akcija koju Agencija sprovodi od 2009., a ove godine akciji se pridružila i Opština Opovo. Od ukupno 63 sedišta, 20 je donirala Agencija, a 43 lokalna samouprava.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je zadovoljan odzivom građana i ističe značaj ove akcije, kao i da nije prva u smislu bezbednosti u saobraćaju koju sprovodi lokalna samouprava.

„ Zajednička obaveza svih segmenata društva je da brinu o bezbednosti dece u saobraćaju i da je pred svima nama stalni izazov da svoju decu zaštitimo na pravi način. Jedan od tih načina je svakako postavljanje autosedišta za bebe i decu i mi smo se potrudili da građanima ovom donacijom pomognemo i bar malo uštedimo njihovom kućnom budžetu. Ovo nije prva akcija koju ove godine sprovodimo u smislu bezbednosti u saobraćaju i podsetio bih na projekat pešačko – biciklističke staze Opovo – Baranda, koja takođe ima veliki značaj za bezbednost pešaka i biciklista na vrlo frekventnoj regionalnoj saobraćajnici“, izjavio je povodom ove akcije predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Inače, cela akcija je naišla je na izuzetno lep prijem kod roditelja koji su pohvalili inicijativu, istakavši da je predavanje bilo korisno, a da im donacija sedišta veoma znači u uštedi kućnog budžeta.

Pre dodele sedišta, roditelji su prisustvovali obuci o bezbednosti dece u saobraćaju i postavljanju i korišćenju ovih sedišta, koju su održali načelnik Odeljenja za prevenciju Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić i instruktorka Centra za promociju bezbednosti saobraćaja Marijana Jovanović, a svi prisutni roditelji su dobili „Priručnik za roditelje – Zaštitite dete u vozilu“.

Kada je reč o prezentaciji i edukaciji zamenik predsednika opštine Miloš Markov smatra da je bila pun pogodak.

Prezentacija je imala edukativni karakter, jer smo imali priliku da saslušamo predavanje o važnosti autosedišta za dete i kao pravilno postaviti autosedište i dete u njemu“, rekao je Markov.

Predstavnici lokalne samouprave su se zahvalili roditeljima na dobrom odzivu i pokazanoj odgovornosti, dok je predsednik opštine Tasić najavio nove akcije u smislu bezbednosti u saobraćaju sa posebnom pažnjom na naše najmlađe sugrađane.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije