Savet Južnobanatskog upravnog okruga: AUTOPUT BEOGRAD – VRŠAC – TEMIŠVAR, PROTOKOL O SARADNJI

16/05/2014

DSC_4263AUTOPUT BEOGRAD – VRŠAC – TEMIŠVAR, PROTOKOL O SARADNJI
Vršac, 15. maj 2014.
Savet Južnobanatskog upravnog okruga održao je sednicu saveta u Gradskoj kući u Vršcu. Tema je bila razmatranje, usvajanje i potpisivanje Protokola o saradnji sa ciljem da se definišu zajednički problemi i prioriteti njihovog rešavanja kao i zajedničko nastupanje u strateškom projektu izgradnje autoputa Beograd-Vršac-Temišvar.
Sednici je prisustvovala i delegacija iz Rumunije na čelu sa predstavnicima Kancelarije za prekograničnu saradnju i razvoj, Lolesku Ankom direktorkom „ROCBC“ Temišvar i Maksim Sorinom generalnim direktorom „RDA West“.
DSC_4250Posle sednice, predsednici opština Vršac (Čedomir Živković), Bela Crkva (Stanko Petrović), Kovin (dr Gordana Zorić), Opovo (Milorad Soldatović), Plandište (Milan Selaković), Alibunar (Đurica Gligorijev), Kovačica (Miroslav Krišan), gradonačelnik Pančeva (Pavle Radanov) i načelnik Južnobanatskog upravnog okruga mr Zoran Tasić potpisali su Protokol o saradnji.
Potpisnici Protokola saglasni su da zajednički odlučuju o strateškim projektima, apliciraju i staraju se o implementaciji istih, da zajednički pokreću aktivnosti pred nadležnim organima i organizacijama za realizaciju dogovorenih projekata i podjednako ulažu napore u povezivanju svih subjekata važnih za realizaciju istih.
DSC_4135Oni će, u saradnji i stalnoj koordinaciji pružati podršku realizaciji strateških projekata uz maksimalni trud i zalaganja, koji kao krajnji cilj imaju razvoj i privredni, društveni i kulturni napredak regiona.
Načelnik Južnobanatskog okruga mr Tasić naglasio je da je izgradnja autoputa Beograd-Vršac-Temišvar od ogromnog značaja, kao jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u ovom okrugu u poslednje četiri decenije.
– Ništa mi nismo gluplji od predsednika opština koje se nalaze uz koridore 10-11, uz auto-put. Jednostavno, samo geostrateški položaj tih opština je doprineo da razvoj tih sredina bude mnogo kvalitetniji i bolji. Smatram da će ovim projektom ovaj region dobiti na značaju u smislu ekonomskog razvoja celog južnog Banata, rekao je Zoran Tasić, načelnik Južnobanatskog okruga.
– Agresivnije ćemo nastupiti prema svim nadležnim organima kako bi ovaj projekat bio i realizovan. Očekujem da realizacija započne do 2016. godine, rekao je Tasić
Predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković naglasio je da je protokol potpisan u pravo vreme za kandidovanje projekta, kao i da je Evropska delegacija voljna da podrži izradu generalnog projekta izgradnje autoputa koji je vredna od 12 do 15 milina evra.
– Tek nam predstoji apliciranje za grantove iz kojih će se finansirati izgradnja velikih infrastrukturnih projekata poput ovog autoputa. Mi za to moramo biti spremni, moramo imati svu potrebnu pravno-tehničku dokumentaciju, ali i podršku najviših nivoa vlasti u Srbiji i Rumuniji, rekao je Živković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije