AP Vojvodina: POMOĆ POKRAJINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

16/05/2014

POMOĆ POKRAJINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE POPLAVLJENIM PODRUČJIMA
Novi Sad, 16. maj 2014. godine – Pokrajinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o upućivanju pomoći područjima u Srbiji koja su ugrožena zbog obilnih padavina i poplava.
Pomoć će se pružiti područjima za koje Republički štab za vanredne situacije proceni da je neophodno. Na osnovu zahteva iz lokalnih samouprava iz Srbije i Republičkog štaba, doneta je odluka da “Vode Vojvodine” stave na raspolaganje deo opreme, materijalno tehničkih sredstava i obučene ekipe. Takođe, doneta je odluka da se 200.000 (dvesta hiljada) džakova stavi na raspolaganje Republičkom štabu za potrebe odbrane od poplava i adekvatni bageri, kao i stručne i obučene ekipe. “Vode Vojvodine” su istakle spremnost da se angažuju u odbrani od eventualnih poplava na reci Savi.
Pokrajinski štab za vanredne situacije naložio je punu budnost i dežurstvo u preduzećima koja su zadužena za sanaciju i ublažavanje posledica obilnih kiša.

Ponovo je konstatovano da u Vojvodini situacija nije dramatična i da se redovnim pojačanim aktivnostima može kontrolisati. Konstatovano je da su ulaganja iz prethodnih godina dala rezultate i da su doprinela mnogo povoljnijoj sityaciji u Vojvodini. Iskazana je zabrinutost zbog zadržavanje vode na poljima, što može da ima štetne posledice po useve. Ukazano je da su protekle dve godine uložena velika sredstva u čišćenje kanalske mreže što sad povoljno utiče na stanje vode na poljima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije