Vreme:UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE

15/05/2014

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE
15.maj.2014
Situacija sa saobraćajem i polascima autobusa ka Beogradu i Pančevu, kao i prema svim mestima u opštini je normalna, svi polasci saobraćaju na vreme a putni pravci u opštini nisu ugroženi. Redovno je snabdevanje vodom i strujom, škole rade.
U naredna 24 sata u većem delu Srbije obilne padavine – od 20 do 40 mm, u Sremu, zapadnim i jugozapadnim krajevima i do 60 mm. Na području Beograda očekuje se oko 40 mm. Na planinama iznad 1000 m vlažan sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača.
Na Kolubari kod Valjeva, Slovca i Belog Broda vodostaj je iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom daljeg porasta. Na Ljigu kod Bogovađe vodostaj je iznad upozoravajućeg nivoa sa tendencijom daljeg porasta. Na gornjem toku Tamnave kod Koceljeva vodostaj je u stagnaciji sa pojavom izlivanja iz rečnog korita, a nizvodno kod Ćemanovog Mosta vodostaj će biti u većem porastu i tokom 15. maja prevazićiće granicu vanredne odbrane od poplava. Na Ubu vodostaj je u većem porastu, nalazi se iznad granice vanredne odbrane od poplava satendencijom porasta tokom 15. maja. Na gornjem toku Jadra kod Osečine i Zavlake vodostaj je u stagnaciji sa pojavom izlivanja iz rečnog korita, a nizvodno kod Lešnice vodostaj je u manjem porastu i stagnaciji i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava tokom 15./16. maja. Na Moravici, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji su prevazišli upozoravajuće nivoe sa tendencijom porasta tokom 15. maja. Na Jasenici vodostaj je prevazišao granicu vanredne odbrane od poplava sa tendencijom porasta tokom 15. maja. Na Kubršnici, Resavi i Lugomiru granice redovne odbrane od poplava biće dostignute tokom 15. maja. Na Mlavi i Peku vodostaji će prevazići granice vanredne odbrane od poplava tokom 15. maja. Na Belom Timoku kod Zaječara i na Crnom Timoku kod Gamzigrada vodostaji su prevazišli upozoravajuće nivoe (mere pripravnosti) tokom noći 14./15. maja sa tendencijom porasta tokom 15. maja. Na Neri, Brzavi i Moravici vodostaji će prevazići upozoravajuće nivoe (mere pripravnosti) tokom 15. maja. Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom većeg porasta od 15./16. maja. Na Drini kod h.s. Radalj vodostaj je znatno iznad upozoravajućeg nivoa sa tendencijom daljeg porasta.

 OBUSTAVA SAOBRAĆAJA NA DRŽAVNIM PUTEVIMA 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije