Predsednik opštine posetio Baranda film studio: SENKE NAD BALKANOM – KULTURNI DOGAĐAJ I VELIKI OPŠTINSKI BREND (VIDEO)

26/11/2018

SENKE NAD BALKANOM – KULTURNI DOGAĐAJ I VELIKI OPŠTINSKI BREND
Baranda, . novembar 2018;

Za saradnju Opštine Opovo, lokalnih ustanova i Baranda film studija, koja intenzivno traje poslednjih tri godine, može se reći da je na najvišem nivou. Na obostrano zadovoljstvo realizuju se projekti, koji imaju zajedničke benefite za Barandu, a pre svega za afirmaciju kulture i turističkih potencijala naše sredine.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković bili su gosti na snimanju serije „Senke nad Balkanom“ gde su zajedno sa direktorom studija Goranom Bjelogrlićem obišli set i novu scenografiju.

Tog dana snimane su scene kod „Policijske uprave Beograd“ gde je svoju rolu imao naš popularni glumac Petar Strugar, koga znamo kao Mošu iz „Montevidea“. Gosti su posetili režisersku sobu gde su se pozdravili i razgovarali sa autorom serije Draganom Bjelogrlićem, a zatim obišli novoizgrađenu kulisu Hotela „Stari Knez, Jatagan malu i na kraju banket salu gde će se snimati velike masovne scene novogodišnjeg bala.

Najveći deo serije snimaće se u Barandi, a direktor studija Goran Bjelogrlić najavljuje puno iznenađenja za gledaoce.

„Snimanje traje već drugu nedelju i ovde u Barandi će obuhvatiti 40 – 50% serije, koje će se inače raditi i u Beču, Piranu, Kragujevcu, Negotinu, beogradu, što znači da će biti jedno sveobuhvatno snimanje, ali će se najveći deo raditi upravo ovde u Barandi. Vrlo sam zadovoljan, napravili smo nove objekte, to je sad savim drugačije, punije i biće puno iznenađenja za gledaoce“, rekao nam je Goran Bjelogrlić.

S druge strane, predsednik opštine dr Zoran Tasić je pohavlio novu scenografiju i najavio drugačiju strategiju kada su u pitanju turistički potencijali filmskog studija.

„Moram reći da sam iznenađen s onim što sam danas video, druga sezona „Senke nad Balkanom“ izgleda potpuno drugačije i mogu da kažem da sam nestrpljiv i da jedva čekam početak emitovanja. Što se tiče samog projekta „Senke nad Balkanom“ moram da kažem da će lokalna samouprava pokušati da iskoristi turističke potencijale jednog ovako ozbiljnog projekta. Nismo to uspeli da uradimo sa „Rodama“ i „Montevideom“ ali definitivno ćemo to uraditi sa „Senakama nad Balkanom“. Scenografija je fenomenalna, kao ona u enterijeru, tako i ova na otvorenom, tako da ćemo nakon završetka druge sezone, a nadamo se i trećoj, našim sugrađanima i turistima koji posećuju našu opštinu imati šta da ponudimo kao ozbiljan turistički potencijal“, izjavio je Tasić nakon obilaska studija.

Baranda film studio je proteklih godina redovno privlačio goste i turiste koji posećuju našu opštinu. Boljom organizacijom i dobro isplaniranom ponudom potencijal studija može postati kulturni i turistički brend regionalnog i nacionalnog značaja. Sve je tu, samo treba to iskoristiti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije