Projekat „500 zadruga u 500 sela“: BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POLJOPRIVREDNE ZADRUGE

23/11/2018

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POLJOPRIVREDNE ZADRUGE
Beograd, 23. novembar 2018;
Na svečanosti priređenoj u Palati Srbija ministar Milan Krkobabić, minister bez portfelja zadužen za regionalni razvoj potpisao je 73 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama iz čitave Republike, tačnije iz Južne, Centralne, Istočne i Zapadne Srbije, kao i AP Vojvodine i Kosova i Metohije.

„Srbija je danas dobila 73 „fabrike pod otvorenim nebom“ koje će postati okosnica razvoja sela Srbije. Prvi put u istoriji načinjen je tako veliki korak za zadrugarstvo, zahvaljujuću vladi Aleksandra Vučića, koja je prepoznala  problematiku i značaj ovog pitanja za čitavu naciju“ – izjavio je nakon potpisivanja ministar Krkobabić.

Svoj potpis na ugovore stavili su i gradonačelnici ili predsednici opština, dajući tako podršku lokalne samouprave ovom projektu od nacionalne važnosti. Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao zamenik predsednika opštine Miloš Markov, a sredstva je dobila PZ “Stari Banat”.

Novac, u ukupnom iznosu od 804 miliona dinara (685 miliona za stare i novoformirane i 119 miliona za složene zadruge),  dobilo je 73 zadruge   i to 14 stočarskih, 9 voćarskih, 12 ratarskih, 4 zadruge koje se bave proizvodnjom  lekovitog bilja, 4 povrtarske, 7 pčelarskih i čak 21 zadruga kojima je delatnost viša faza prerade proizvoda.

Novac se dodeljuje u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2018. godini.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije