Razgovori sa slovačkim investitorom: FIRMA SA INTERNACIONALNIM TRŽIŠTEM ZAINTERESOVANA ZA OTVARANJE FABRIČKOG POGONA U OPOVU (VIDEO)

20/11/2018

FIRMA SA INTERNACIONALNIM TRŽIŠTEM ZAINTERESOVANA ZA OTVARANJE FABRIČKOG POGONA U OPOVU
Opovo, 20. novembar 2018;

Predsednik opštine dr Zoran Tasić danas je primio vlasnika slovačke firme Agentura Evka, Miroslava Strašiftaka, sa kojim je razgovarao na temu otvaranja fabričkog pogona u Opovu. U pitanju je firma koja se bavi proizvodnjom opreme za velike sajmove i funkcioniše u 60 država širom sveta.
Razgovori su bili konkretni, a obe strane su izrazile zadovoljstvo postignutim dogovorom.
U izjavi za Glas Opova Miroslav Strašiftak je rekao da se nada da će doći do direktne investicije u Opštini Opovo i izgradnje pogona, odnosno fabrike gde bi se proizvodila oprema za svetske sajmove. Direktna investicija bi bila između 500 hiljada i milion evra, a startovali bi sa 20 radnika zaposlenih na lokalu. Strašiftak ističe da mu je ovo prva poseta Opovu i da su mu utisci veoma pozitivni. Jako je lepo primljen od strane predsednika opštine, a što je najbitnije za slovačkog investitora, ponuđena im je maksimalna saradnja što je za njega veliki plus u donošenju konačne odluke. Ako se u Opovu nađe pogodno zemljište za izgradnju proizvodnog programa, Opovo će biti favorit za njihovu investiciju u Srbiji, a za par meseci očekuje da se donese konačna odluka.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe ozbiljnost ove firme koja ima međunarodno tržište, kao i spremnost lokalne samouprave da ispuni tražene uslove.

„Danas sam imao priliku da razgovaram sa ozbiljnim slovačkim investitorom, koji predstavlja firmu sa tridesetogodišnjim iskustvom u 60 zemalja širom sveta. Radi se o industrijskom pogonu za izradu drvene elemente za sve svetske sajmove, a jedan od njihovih velikih projekata je bio Ekspo Milan 2015 gde su dobili i najveću referencu. Ono što je naša obaveza kao lokalne samouprave jeste da u narednom periodu pronađemo odgovarajuću parcelu za ovu firmu, a s druge strane ponudili smo sve resurse lokalne samouprave u smislu izdavanja građevinskih dozvola i jako su zadovoljni kada su čuli da je Opovo rekorder u brzini izdavanja građevinskih dozvola, tako da na nama ostaje da u narednih mesec dana pripremimo nekoliko lokacija na kojima bi oni mogli da grade fabriku, naravno da pripremimo urbanističke uslove, zatim kompletnu analizu ljudi koji se nalaze na birou u smislu profesionalnog profila za potrebe fabrike i da im to dostavimo u što skorijem periodu. Na kraju, ja se iskreno nadam da ćemo ovaj projekat zajednički realizovati na obostrano zadovoljstvo i nas kao lokalne samouprave i investitora koji je zaista ozbiljan, izjavio je dr Zoran Tasić.

Ako se svi uslovi ispune Agentura Evka uskoro može postati deo lokalnog privrednog napretka, a firma je spremna da se budućnosti razvija i proširuje kapacitete u Srbiji. Svi navijamo to bude baš Opovo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije