Lokalna poreska administracija: U SREDU ISTIČE ROK ZA UPLATU ČETVRTE RATE POREZA NA IMOVINU

13/11/2018

U SREDU ISTIČE ROK ZA UPLATU ČETVRTE RATE POREZA NA IMOVINU
Opovo, 13. novembar 2018;
U sredu 14. novembra ističe rok za uplatu četvrte rate poreza na imovinu za 2018. godinu za poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige (fizička lica).

Lokalna poreska administracija apeluje na građane da blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate kao i pokretanje prinudnog postupka.

Skreće se pažnje poreskim obveznicima koji su na osnovu rešenja u reprogramu za plaćanje dugovanog poreza na rate da obavezno izmiruju mesečne rate do datuma iz rešenja i do 14. novembra uplate iznos za četvrtu ratu za porez na imovinu za 2018. godinu.

Takođe se obaveštavaju poreski obveznici koji nisu podneli zahtev da uplate dugovani porez na rate, a nisu u propisanim rokovima plaćali obaveze da iznos za uplatu čini neplaćena glavnica po rešenjima uvećana za kamatu obračunatu u skladu sa zakonom i iznos četvrte rate za porez na imovinu za 2018. godinu. Ovi poreski obveznici mogu podneti zahtev da dugovani porez plate na rate uz otpis 50% kamate.

Istovremeno, obaveštavaju se poreski obveznici koji su dobili opomene za neplaćeni porez da se jave kancelariji Lokalne poreske administracije u Opštinskoj upravi Opovo, radi rešavanja dugovanja, kako se njihove obaveze ne bi izmirivale prinudnim putem (obustave na plate i penzije, hipoteke na nepokretnosti).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije