Šah – Druga liga Srbije grupa Vojvodina, 2. kolo: PORAZI OPOVAČKIH ŠAHISTA OD FAVORITA

12/11/2018

u SPORT

PORAZI OPOVAČKIH ŠAHISTA OD FAVORITA
Novi Sad, 12. novembar 2018;
Slaba je uteha da su u oba poraza protiv pretendenata za ulazak u Prvu ligu Srbije pružene izvanredne partije, te da su oba meča mogla otići i na stanu naših šahista. Izuzetno dobro igrali su Jovanovski, Vlajković i Joksimović koji su ostali neporažani u oba derbija, dok je Jovanovski protiv “Bačke” remizirao a u meču sa “Naftagasom” iz Elemira ostvario fantstičnu pobedu protiv internacionalnog majstora Ratkovića. Joksimović je remizirao sa mladim majstorom Besedešom, inače dugogodišnjim igračem Opova, dok je Vlajković odigrao dve stabilne i čvrste partije, nadigrao je svoje protivnike, ali to nije bilo dovojno za pobedu pa su obe završene remijem. Inače Vlajković je remizirao sa internacionalnim majstorom Bodirogom.

Posebno se mora naglasiti izvanredan nastup makedonskog internaiconalca u redovima tima iz Opova, Nikole Nikolovskog, koji je nadigrao Jermenskog internacionalca Karena Gregorijana fantastičnom žrtvom u otvaranju, ipak kao što se kaže u svetu šaha “velemajstor ima tri glave” – to se pokazalo i ovoga puta. Gregorijan se nekoliko puta  vratio sa ivice ponora I uspeo da “isčupa” remi.

– Ono najgore je prošlo, u nastavku turnira više nema ekipe koja je po rejtingu ili nekom drugom kriterijumu favorit protiv nas, svi mečevi će biti izjednačeni i neizvesni sa dobrim šansam za osvajanje badova i opstanak u ovom elitnom takmičenju. Već danas nam se ukazuje prva prilika za skok na tabeli,  a to je meč protiv Sente, pobeda bi znatno popravila stanje na tabeli – izjavio je predsednk kluba Vlajković.

Tabela nakon 4. kola: 1. Naftagas (Elemir) 12, 2. Bačka (Pačir) 9, 3. Vojvodina (Novi sad) 6, 4. Senta 5, 5. Mladost (Nova Pazova) 5, 6. Kraljica PTT (Novi Sad) 5, 7. Bata Ćosić (Opovo) 4, 8. Somborski S.K. (Sombor) 4, 9. Polet (Rastina) 3, 10. Budućnost (Srpska Crnja) 1, 11. Stara Pazova 0. (G.V.)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije