Šah – Druga liga Srbije 1. kolo: SIGURNA POBEDA OPOVAČKIH ŠAHISTA

10/11/2018

u SPORT

SIGURNA POBEDA OPOVAČKIH ŠAHISTA
Novi Sad, 10. novembar 2018;
Šahisti „Bate Ćosića“ iz Opova odlično su startovali u Drugoj ligi Srbije grupa Vovjodina. U prvom kolu savladan je novajlija u ligi „Polet“ Rastina 4:2.

Od samog starta meča opovčani su stajali bolje na svim tablama što su uspeli rezultatski i da materijalizuju. Od posebnog značaja je i pobeda Nokole Nikolovskog, makedonskog rerezentatica u opovačkim redovim, koji je do pobede stigao u vremenskoj oskudici oba igrača. Kako su preneli iz kluba ova pobeda će Nikoli sigurno dodati samopouzdanje što će se odrazi i na stabilnost cele ekipe. Pobede su ostvarili Mitrović, Joksimović i Nikolovski, remizirali su Kosanović i Jovnovski, dok je jedini poraz pretrpeo Milojević.

– Može se reći da je turnir neočekivano kvalitetan, sve ekipe su došle pojačane sa bar jednim kvalitetnim (profesionalnim) igračem. Bez obvzira na ovaj podatak u „šahovskom svetu“ Opovčanima se predviđa visok plasman. Naravno, naši šahisti ne razmišljaju o plasmanu, dogovoreno je da se igra od meča do meča, maksimalno moguće u datom trenutku, a rezultat će doći iskjučivo ozbiljnim i stripljivim pristupom  igri; primarni cilj je i dalje opstanak u ovom elitnom takmičenju – rekao je igrač i predsednik kluba Goran Vlajković.

Nakon turnira dve ekipe će napustiti Drugu ligu i vratiti se u Vojvođansku , dok će pobednik steći pravo nastupa u jedinstvenoj Prvoj ligi Republike Srbije. Favorit je Naftags Elemir koji već ima kompletiranu ekipu za nastupe na najvišem nivou, predvođen Jermenskim velemajstorom Karenom Gregorijanom, rejting 2542.

Rezultati prvog kola: „Polet“ Rastina – „Bata Ćosić“ Opovo 2 : 4, „Bačka“ Pačir – „Mladost“ Nova Pazova 2,5 : 3,5, „Vojvodin“ Novi Sad – Kraljica PTT Novi Sad  3 : 3, „Naftagas“ Elemir – „Somborski ŠK“ Sombor  5 : 1, „Senta ŠK“ Senta – „Budućnost“ Srpska Crnja  5 : 1, Star Pazova je bila slobodna u provm kolu.

U drugom kolu, u sastavu tima iz Opova doći će do izmene, pa će umesto kapitena Joksimovića  nastupiti Vlajković. Bez obzira na pobedu u prvom kolu, godine čine svoje a turnir je dug, Opovčani će vršiti svakodnevne i neprekidne izmene kako bi sačulavi što više energije i svežine za sam kraj turnira. (G.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije