Baletsko – muzička predstava za decu: MALA SIRENA U IZVEDBI UNA SAGA SERBICA

MALA SIRENA U IZVEDBI UNA SAGA SERBICA
Opovo, 8. novembar 2018;
U subotu 10. novembra u Kulturnom centru Opovo još jedna pozorišna predstava za decu. U pitanju je baletsko – muzički komad „Mala sirena“ u izvedbi trupe „Una Saga Serbica“ koju smo ove godine već jednom gledali u odličnoj koreografiji predstave „Aladin“.

Ulaz je besplatan, a organizator ONB Opovo poziva decu i njihove roditelje na novo pozorišno druženje. Početak predstave je u 12:00 časova, broj sedišta u sali je ograničen pa se posetioci mole da dođu na vreme.

Mala sirena je jedna od najpoznatijih bajki Hansa Kristijana Andersena, ekranizovana u animiranom filmu Dizni produkcije, a u ovom slučaju stilizovana u baletsko – muzički komad. Mala Sirena i Sebastijan se zabavljaju na morskoj površini. Pojavljuje se princ igrajući i Mala Sirena ga ugleda na obali i odmah joj se dopao. Sirena počinje da mašta kako bi volela da živi van mora. U igri i zanosu nailazi na zgodnu i lepu Vešticu kojoj je samo falio još lep glas pa da postane najlepša Veštica u moru. Veštica ponudi Maloj Sireni da joj podari noge umesto repa, a za uzvrat uzme prelep glas…